DURSUN BULUT
  13-02-2024 20:11:00

ÖNCEKİ GÜN VE DÜN DEMOKRASİNİN AZ KALAN ÖRNEKLERİNİ YAŞADIK!

Cumartesi odamızın kongresi vardı. İnanın, insanların mühendis olması tek başına bir şeye yaramıyor. İnsanların topluma, insanlığa yararlı liyakatlı insan olabilmesinin en temel koşullarından biri demokrat olmasıdır.Yüzlerce mühendis üyenin katıldığı kongrede bir avuç insanın, odamız başkanıni konuşmaları esnasında bir mühendise yakışmayan tavırla susturmaya çalıştılar.
Tüm demokrat arkadaşlarımızın vakur ancak kararlı duruşu sonucu bu saldırgan durum püskürtüldü. Bir gün sonrada yaptığımız seçimle cevabımız suratlarında patladı. Seçilen yönetim ve delege arkadaşlara başarılar diliyorum. İnanmamızı temin ederim ki, demokrat değilse bir kimse onun ne tahammülü ne hoşgörüsü ne empatisi ne de meslek adabı olur. Doğrusu zor olan bir ülkede yaşıyoruz. Azimle ve sabırla mücadeleye devam edeceğiz.
Dün ayrıca partimiz CHP'nin birçok ilçede ve benimde kayıtlı olduğum Eyüpsultan'da meclis üyeleri için ön seçim vardı. Sadece Eyüpsultan'da 2400'e yakın parti üyemiz seçimlerde oy kullandı. Tüm eksikliklerine rağmen bir demokrasi örneğiydi. Türkiye'de seçilen tüm meclis üyelerini kutluyor, başarılar diliyorum.Tabii ki, başta genel merkez yöneticilerimiz olmak üzere tüm yöneticilerimiz, ön seçimlerin demokratik ve adil koşullarını yaratmayı başarmalıdır. Aksi taktirde demokratik işleyiş yerine kısır döngüye zemin hazırlamış oluruz.
  Bu yazı 1406 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI