DURSUN BULUT
  16-07-2023 17:13:00

NATO VE TÖRÖRE KARŞI İSLAM İTTİFAKI!

NATO VE TÖRÖRE KARŞI İSLAM İTTİFAKI!
Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü, 4 Nisan 1949'da kuruldu. SSCB'nin kurulması, ABD, kendisine karşı gelişen ulusal kurtuluş savaşlar nedeniyle ülkelerin içine müdahale etmek amacıyla NATO askeri paktının temellerini 1948'de attı.
1955 yılında da Dünya sosyalist ülkelerinin bir araya gelerek NATO'ya karşı Varşova Askeri Paktını kurmuşlardı. Her iki pakta Dünya'da çok sayıda zulme, işgale imza atmışlardı. ABD'nin başını çektiği NATO'nun toplam askerî harcaması, Dünyadaki savunma harcamalarının %70'inden fazladır. Bütçesi 1.036 trilyon $, NATO üyesi ülkelerinde savunma harcaması, GSYİH'lerinin %2'si kadar olması gerekmekte. Türkiye'nin GSİYH'si 905 milyar dolar. TL'ye cevirince 23 trilyon 655 milyar ₺. NATO üyeliği nedeniyle her yıl yapması gereken askeri harcama: 473 milyar 105 milyon ₺.
NATO sadece caydırıcı bir güç olsaydı, Varşova Paktı'nın dağılmasıyla hem genişlememesi gerekiyordu hem de ülkelerin içişlerine müdahale etmemesi gerekirdi. Ancak hepimiz biliyoruz ki, Kore'ye, Vietna'ma, Küba'ya, eski Yugoslavya'ya, Irak'a, Suriye'ye, Libya'ya, Afganistan'a askeri müdahalelerde bulunmuştur.
Türkiye ayrıca "Teröre Karşı İslam İttifakı"nın da üyesi. Bu ittifak, 15 Haziran 2015' de kuruldu ve 36 İslam ülkesinden olşuyor. Amaç: İslam ülkelerinde huzuru bozan terör örgütlerine karşı tedbirler almak. Ne hikmetse bu 36 ülkenin neredeyse herbirinde terör örgütleri cirit atıyor. Hatta bu pakta üye bir kısım ülkeler, bizzat terör örgütleri üretti. Ayrıca bu 36 ülkenin hiçbiri diğeriyle dost değil. ABD hem NATO üsleriyle hem de ülkelirin iç işlerine bu bahaneyle rahatlıkla üsler kurup askeri müdahalelerde bulunmaktadır.
Ukrayna'da başlayan savaş giderek genişledi. Son bilgilerde ABD'nin misket bombası sattığını öğreniyoruz. Rusya'da Suriye'de misket bombası kullanmıştı iddilara göre. Tüm bölgesel savaşlarda, işgallerde geliştirilmiş bu tür silahları bu ABD, Rusya, Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkeler satıyor ve bizim gibi ülkelerde satın alıyor. Savaşta her yıl milyonlarca insan Dünya'da ölüyor.
Bu Askeri paktlar gereklimi? Varşova Paktı dağıldı, neden NATO varlığını sürdürüyor? İslam İttifakı Suudi Arabistanın başını çektiği bir ittifak. Ne işe yarar? İttifak üyesi 36 ülke terör nedeniyle ne huzuru kalmış ne de refahı. Sosyalistler, sosyal demokratlar, solcular neredeyse yaşasın NATO diye bağıracaklar.
Dünya'nın gelişmiş ülkeleri gelirlerinin bir kısmını gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelere BM eliyle gönderse ve de bu geri kalmış ülkeler silahlanmaya gelirlerinin önemli bir bölümünü harcamasa ülkeler ve insanların arasındaki yaşamsal uçurum azalacak. Milyonlar yaşama imkanı bulacak. Dünya solu uyuyor. Sosyalistler daralmış, bari bu öneriler dikkate alınsın. Bir tartışma başlatılsın ve Dünya gündemine taşınsın! Belki Dünya çapında bir projeye dönüşebilir.
  Bu yazı 823 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI