DURSUN BULUT
  20-07-2023 09:00:00

CHP'NİN GENEL BAŞKANINDAN - MYK - PM ÜYELERİNDEN - İL - İLÇE VE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BEKLEDİĞİM!

CHP'NİN GENEL BAŞKANINDAN - MYK - PM ÜYELERİNDEN - İL - İLÇE VE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BEKLEDİĞİM!
Çok zorlu bir dönem geçiriyoruz. Seçimleri kaybettik. Hepimiz üzgün ve moralsiziz. Halkı moralsizliğe sevk ettik. Muhalefetin tümü ve seçmenlerin 2'isinden 1'i mutsuz. Şu an her 5 kişiden 4'ü mutsuz.
İktidara alternatif ve Cumhuriyet tarihinin en eski partisi olan CHP, 28 Mayıs'tan beri resmen kan kaybediyor. Çünkü: CHP önce özeleştiri vermemek için direndi. Sonra, ne eksikliklerini sorguladı ne de sorgulattı.
2021'de kongreleri erteliyerek partimizin yenilenmesinin önünü kesti. Daha 6 ay önce atanan iller, ilçeler alınıyor. İdeolojiden yoksun ikbal peşinde olan eski yeni karışımı kişilerle yola devam denildi. İlkelerden, değerlerden uzak kadrolaşmalarla "eski hamam eski tas" devam ediyor.
Bu genel merkezin uygulamaları. Peki ona muhalefet olduğunu söyleyenler neler yapıyor? MYK'dan, Milletvekilliğinden uzaklaştırılanlar bugün muhalif saflarda.
El insaf. Ekmelettin İhsanoğlu'nun CB adayı gösterilmesi, dokunulmazlıkların kaldırılması, tüm adayları genel merkezin belirlemesi kararlarına siz ortak değilmiydiniz? Milletvekili ya da MYK üyesi olamayınca mı değişimi hatırladınız?
Yapmayın! Bu dışlayıcı ve birbirini tasviye edici tavırlar partiyi küçültüyor. Koltuğa yapışmakta, sen kalk demekte Sosyal Demokratların değerleri değildir.
Bakın! Türkiye açlığa sürükleniyor. Değerlerimiz (birilerinin deyimiyle assetlerimiz) Araplara peşkeş çekiliyor, zamlar yağmur gibi yağıyor, emekliler açlığa mahkum ediliyor, bizler nelerle meşgulüz?
Bu kongre süreçlerini demokratik, sessiz sedasız, yenileşmeci, gelecek haritasını oluşturan, herkesi katan bir süreç yerine tasfiye edici olmanın kime ne faydası olacak. 2024'de yıkılmasına sebep acağınız duvarlar altında sadece biz kalmayacağız, ülke kalacak ülke!
Yeter Artık! Edi Bese!
  Bu yazı 894 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI