DURSUN BULUT
  22-07-2023 17:49:00

33 GENÇ SOSYALIST!

33 GENÇ SOSYALIST!
..................
Otuz üç kurşunlu yürek
Otuz üç kan pınarı
Akmaz,
Göl olmuş bu dağda…
...................
Ahmet Atif
Suruç denince aklıma Ahmet Arifi'in 33 Kurşun Şiiri, şiirine konu Van Özalp'taki 32 kişinin yine bir temmuz ayında katliamı ve 33 Sosyalist Gencin Suruç'ta katledilmesi gelir. Yürek dayanmaz bu katliamlara. Birinin üzerinde 80 sene geçti, diğerinin üzerinde 8 yıl geçti. Biri yaşamlarını kaçakçılıkla sürdüren koylulerdi. Digerleri Sosyalist gençlerdi. Suriye’nin kuzeyindeki yaşam alanlarında ve IŞİD kuşatması altında bulunan Kürt ve Arap çocuklarıyla dayanışmaya gitmek isterken 20 Temmuz 2015’te Suruç’ta üzerlerine bomba atılarak katledildiler.
Geçtiğimiz Pazartesi Cihatçı terörün katlettiği 33 kişiyi anmak için bilidiri dağıtan 46 gencin tutuklandığını basında okumuştuk. Öyle bir yönetimimiz varki, katledilenleri anmaya çalışanlar tutuklanıyor ancak bu anmalardan bir hafta önce IŞİD'in Türkiye'deki yöneticilerinden olduğu suçlamasıyla tutuklanan Ebu Hanzala'kod adlı Halis Bayancuk'un tahliye ediliyor. Bunuda yine basında öğreniyoruz
IŞİD ve Hizbullah yöneticileri cezasızlık hediyesiyle bir bir dışarı salınırken, bunların yol açtığı katliamların kurbanlarını anmak isteyenlerin tutklanması nasıl bir rejim ile karşi karşıya olduğumuzun göstergesidir.
33 Kurşunu ve 33 Genç Sosyalistin katliamını unutmadık, unutturmayacağız. Anıları hep ışığımız olacak!
  Bu yazı 1195 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI