Gazeteci Bülent Çavuş
  21-05-2023 16:25:00

‘SİLAHIN ŞAKASI YOK, SİLAH ÖLDÜRÜR’ PROJESİNE DESTEK ÇAĞRISI

Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş, "Silahın Şakası Yok" Silah Öldürür” projesine belediyelerden destek istedi.

Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş bayramlarda, düğünlerde, asker uğurlamalarında ve futbol müsabakalarında ateşli silah kullanarak kutlama yapılması nedeniyle meydana gelen üzücü olayların engellenmesi amacıyla hazırlanan "Silahın Şakası Yok" Silah Öldürür” projeye belediyelerden destek istedi.

Bu kapsamda ilk etapta İstanbul'da 39 İlçe belediyelerden destek alarak görsel çalışmaları yapmak isteyen Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu kamu ait bilboardları tramvay vb. toplu ulaşım araçlarında, alışveriş merkezlerinin elektronik ekranlarında, görsel ve işitsel kamu spotları tramvay TV kanallarında ve tüm belediyelerden destek alarak Belediyelere ait sosyal medya hesaplarında yayınlanmasını talep ediyor Başkan Çavuş, ''Artık çocuklar ölmesin anneler ağlamasın diye her kesimden destek bekliyoruz. Ayrıca proje kapsamında hazırlanan afişler, ilçe genelindeki önemli meydan noktalara asılmalı. Proje ile ''Bireysel Silahlanmaya ''karşı vatandaşların toplumsal duyarlılığın da artırılması amaçlanıyor.'' dedi.

ÇAVUŞ: “SİLAH VE ŞİDDET İÇEREN ALANLARA REKLAM YASAĞI VE DENETİMLER GETİRİLMELİDİR’’

Başlatılan kampanya hakkında açıklama yapan Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş, ''En fazla cinayetin işlendiği on ilde ilk sırada İstanbul var Kadın cinayetleri son yıllarda önemli artış göstermektedir. Yıllar göre kadın cinayeti sayısı her yıl daha yukarı çıkıyor rakamları her gün bir can yitip gidiyor. Bizim yaptığımız araştırma sonrası sigara ve tütün ürünlerine açılan mücadele gibi, “Silah ve Şiddet” içeren ve pazarlayan tüm alanlara gizli veya doğrudan reklam yasağı ve denetimler getirilmelidir. Silah fotoğraf ya da desenlerinin ve silah markalarının logo, renk ve şekillerinin; şeker, çerez, oyuncak, tişört, çanta vb. nesnelerde bulunmasını engellenmelidir. Evde silah bulundurma ruhsatında eş rızasını içeren referans sistemi olmalıdır. "Silahın Şakası Yok" Silah Öldürür ” projesi için öncelikle sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 39 İlçe Belediye Başkanı destek bekliyoruz .Görsel çalışmaları kamu ait bilboardları tramvay vb. toplu ulaşım araçlarında, alışveriş merkezlerinin elektronik ekranlarında, görsel ve işitsel kamu spotları tramvay TV kanallarında ve tüm belediyelerden  destek alarak Belediyelere ait sosyal medya hesaplarında yayınlanmaya başlanması daha fazlası için Konferanslar düzenlenmeli .Artık herkes Bu sosyal sorumluluk İçin ellini taşın altına koymalı .'' İfadelerini Kullandı.

  Bu yazı 369 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI