DURSUN BULUT
  03-04-2024 23:48:00

TÜRKİYE SEÇMENİ "DEMOKRASİ" DEDİ!

TÜRKİYE SEÇMENİ "DEMOKRASİ" DEDİ!
Siyasete ilgi duymamın 5'inci yılıydı. ANAP merkezi yönetimde ve yerel yönetimlerde iktidardı. Tüm kamuoyu yoklamaları Dalan'ı %60 gösteriyordu. O günlerde SHP çatısı altında mücadele veriyorduk. Partimiz SHP'nin İstanbul adayı, Sn.Nurettin Sözen'di ve ön seçimle belirlemiştik. Partimiz kadrolarının çok büyük kesimi seçimleri kazanacağımıza inanmıyordu. Ancak azınsanmıyacak sayıdaki bizler, kazanacağımıza inanmıştık.Temel sloganımız: "İstanbul'un Öteki Yüzü" ve "Önce İnsan"dı. Türkiye genelindeki sloganımız ise: "Limon Gibi Sıkılmaya Hayır" dı. Seçimler sonuçlandı ve İBB dahil 23 ilçeden 21'ini kazandık. İstanbul'da Nurettin Sözen, Ankara'da Murat Karayalçın ve İzmir'de Yüksel Çakmur olmak üzere toplam 6 Büyükşehiri, 35 il belediyesini kazanmıştık. Sevinçliydik. Ancak bu sevincimizi, önce 1991 sonra da 1994'de tamamen kaybetmiştik ve 30 yıldır tam gülemiyorduk. Şimdi yüzümüz tam gülüyor (başarımızı iki sonraki paragraftan yazacağım)
Elbetteki bu başarının altındaki en büyük pay, seçmenindir. Ülkemizde gidişat iyi değildi. Halk tehlikeyi gördü. Ekonominin iflasını, israfı, keyfiliği gördü. Ülke çıkarlarının önüne Karunlaşmanın geçtiğini fark etti. Hukukun yok edilmesi, adaletin yerle bir edilmesi, baskının, şiddetin artması, herkesi korkuttu ve seçmenin kendine şu soruları sormasına sebep oldu:
Eşit yurttaşlar mı, birbirine düşman edilmiş yurttaşlar mı? Özgür birey mi, teba mı? Laiklik mi, tarikatların devlet kurumlarına sızdırıldığı totaliter rejim mi? Bilim mi, gerçeklikten kopuş mu? Aydınlanmacı, demokratik, yüzü Avrupa'ya dönük Türkiye mi, yoksa teokratik, yüzü Ortadoğu'ya dönük bir ülke mi? Sorularını sorararak: Aydınlığı, Demokrasiyi, Çağdaş Dünya'yı, Bilimi, İnsanlığı, Kardeşliği, Barışı seçti.
Tam 30 yıldır Türkiye çapında yerelde iktidar partisi değildik.%25'leri bir türlü aşamıyorduk. Bu kritik barajı bırakın %37'yi aşarak, 2024 yerel seçimlerinde birinci parti olarak çıktık. Ankara'da % 28, İstanbul'da %11, İzmir'de %11 fark atarak birinci parti olduk. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de deyim yerindeyse taşları yerinden oynattık. CHP'nin, Türkiye'nin önünü açtık. Bu başarı: Demokrasi aşıklarınındır, emeği en yüce değer olarak görenlerindir. Emeği olan, demokrasiye gönülden bağlı herkesi kutluyorum. Seçim sürecine önderlik yapan başta Genel Başkanımız olmak üzere, tüm önder kadrolarımızı, kadın ve gençlik kolları kadrolarımızı, görünmez kahramanları, mahalle başkanlarını, sandıklarda canını dişine takan herkesi kısaca tüm partili, partisiz tüm yurttaşlarımızı, yoldaşlarımızı gönülden kutluyorum.
  Bu yazı 297 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI