DURSUN BULUT
  23-06-2023 00:38:00

CHP İL BAŞKANLARI BİLDİRİSİ!

"CHP il başkanları olarak seçimi takip eden süreçte her bir ilimizde değerlendirme toplantıları gerçekleştirdik. Seçim sonuçlarını doğru yorumlayabilmek, dersler çıkarabilmek, önümüzdeki sürece daha güçlü girebilmek için konuşmak yerine bizlere oy versin, vermesin vatandaşlarımızı dinlemeyi tercih ettik ve devamında 21 Haziran Çarşamba günü genel merkezimizde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte kapsamlı ve verimli bir toplantı yaptık."
İl başkanlarımızın ortak bildirisinin ilk paragrafını sizlerle paylaşarak izlenen yolun doğru olmadığını ifade etmeye çalışacağım.Genel merkezimiz öncelikle yenilgiye, yenilgi demekten kaçındı. Sonra Genel Başkanımız, MYK üyelerimizin tamamının istafasını istedi. Akabinde de sadece suçlu bu arkadaşlarmış gibi yenilerini atadı.
Zaman ilerledikçe farklı sesler, farklı davranışlar sergileniyor. Destek bildirileri örgütlenmeye çalışılıyor, değişim talepleri yükseliyor. Biz, öncelikle kendi içimizde samimi olmalıyız. Aksi taktirde halkın güvenini kazanamıyoruz. Zaten güveni kazanabilseydik sonuçlar böyle olmazdı.
Bildirinin ilk satırında "CHP il başkanları olarak seçimi takip eden süreçte her bir ilimizde değerlendirme toplantıları gerçekleştirdik." deniliyor. İmza atan tüm il başkanları, örgütlerimizde tartışmaya başladık diye yazsaydılar, çok daha iyi kendilerini ifade etmiş olacaklardı. İstanbul'da ilçe örgütlerinin kimi "Danışma Kurulları"nı topluyor, kimi üyeleri. Bir rapor yok ortada. Eksiklikler bilimsel verilerle ortaya konulmuş değil. Danışma kurulları rapora dayalı yapılmıyor. Parti kamuoyunda il danışma kurulu toplantısı duymadım. İl başkanları, yenilgiye dair eksikliklerle ilgili değerlendirmeleri, yönetimleriyle veya ilçe başkanlarıyla yaptıkları toplantılarda alarak Ankara'ya taşımışlarsa bu örgütleri ilgilendirmiyor. Bu işleme de örgütlerimizin görüşlerini aldık denilmez.
Ayrıca konuşmadan halkı, seçmeni dinlediklerini yazmışlar bildiriye. Allah aşkına halkı nasıl dinlediniz? Bize de anlatın öğrenelim! Telefonla mı? Salon toplantilarıyla mı? Mahalle toplantılarıyla mı? Sivil toplum örgütleri vasıtasıyla mı?Nasıl dinlediniz? Yıllardır halkın içindeyim, sivil toplum örgütleriyle iç içeyim. Örnegin: TMMOB benim mesleki birliğim. İMO mesleki odam. Bu örgütler ne zaman dinlenilmiş? Yazık partimize! Yazık bize! Olmayan birşeyi oldu göstermek ne katacak bize? Siz yöneticileri başarılı mı gösterecek? Bu yenilgide hepimiz suçluyuz. Hiç kimse kendini kurtarmaya çalışmasın. En başta Genel Başkanımız, MYK, PM, İl Başkan ve Yöneticileri, Belediye Başkanları, İlçe Başkan ve Yöneticileri ve biz kadroların tümü suçludur.
Bari şunu söyleseydiniz: "Bu görüşler kişisel görüşlerimizdir" deseydiniz, daha anlaşılır olurdunuz. Ayrıca il başkanları mevcut yönetimleri taltif edip övse ne olur? Bu halk bize vize vermedi. 5 yıl sınıfta bıraktı. Bari şu değerlendirmeleri doğru yapalım. Tüzüğü doğru yazalım. Üyelere şimdiden söz verlim, ön seçimi mutlaka yapacağız diyelim.
Önümüzdeki seçimler bu kez partinin sınavı. Hata yaparsanız işte o zaman ülkemize kötülük yaparsınız. Çünkü; partiyi küçültürsünüz. Bu da, ülkeyi ciddi tehlikeye sokar. Gelin hep birlikte hem değerlerimize sahip çıkalım hem örgütsel barışı sağlayalım hem dersler çıkaralım hem de 2024 seçimlerine hazırlanalım. Yanlış yaparsanız tarih hiçbirimizi affetmiyecektir!
  Bu yazı 1023 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI