DURSUN BULUT
  28-04-2024 23:32:00

CHP YA BAŞARACAK YA BAŞARACAK!

3 Hafta önce yapılan seçimlerde partimiz CHP birinci parti olarak çıktı. Başta Genel Başkanımız olmak üzere yönetim kademelerinde görev yapan tüm arkadaşları, yine başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere tüm belediye başkanlarını, meclis ve il genel meclis üyelerini kutluyorum. Yolumuz açık olsun.
Güzel bir başarı elde ettik. Seçim Çalışmalarında görev aldığım Eyüpsultan'da tam 30 yıldır kazanmaya hasrettik. Bu hasreti bitirdik. Şimdi belediyelerimiz kadro kuruyorlar. Haklarıdır! Ancak bazı önerileri yapmak istiyorum.
● Kamuoyuna yansıyan bilgiyle 20-21 Nisan genel merkezimiz tüm belediye başkanlarıyla toplanıyor. Yerinde bir toplantı. Ancak sadece bu toplantıyla yol aramak doğru değildir. Çünkü: Örgütlerin henüz görüşleri alınmadı. Belki acil olarak belediye başkanlarımızla yol haritamızı konuşma zorunluluğu hasıl oldu, ancak örgüt değerlendirmeleri mutlaka alınmalı. Bu da yetmez! Meslek Odaları, Sendikalar, Barolar, Düşünce Vakıfları gibi kuruluşlarında görüşleri alınmalıdır.
● Halk bize bu seçimlerle kredi açtı. Diyor ki, sen başarıyı devam ettirirsen sana iktidar kredisinide açacağım. Dolayısıyla sorumluluklarımız arttı. Ya başaracağız ya başaracağız. Vakit kaybetmeden yola koyulmalıyız.
● 30 yıldır birçok yerde belediye başkanımız yoktu. AKP, MHP belediye başkanları partimizin üyelerini, seçmenleri dışladıkları için vatandaş aceleyle sorunlarının çözülmesini istiyor. Eger kilit kadrolarda liyakatlı partililerimize öncelik verilmezse kırgınlıklara yol açarız ki, bu da partimize zarar verir.
● Önümüzde seçimsiz tam 4 yıl var. Bu süreç iyi değerlendirilmeli. Parti içi reform mutlaka gerçekleşirilmelidir. Ağzımızı açtığımızda üyeye, sisteme laf söyleyip duruyoruz. Örneğin: Ön seçimleri suçluyoruz.Sanki, atamalar doğruymuş gibi. Eğer üyeden, yönetim işleyişinden, yapılanmamızdan şikayetçiysek neden reformları başlatmıyoruz? Dolayısıyla gelecegi doğru kurmak istiyorsak elimizi artık tutanda yok.
● Ülkemizi düze çıkaracak adımları artık atmalıyız. Örnegin:
1- Ülkede demokrasi, Dünyada demokrasi şiarımız olmalı. Parlementer sistem tekrar ülkemizin gündemine getirmeliyiz.
2- Belediyeleri başarının merkezlerine çevirmeliyiz. Sosyal yardım, ihtiyaç sahibi kimselere yardım, kreş, yurt vs hizmetleri layıkıyla yaptık. Yapmaya devam etmeliyiz. Ancak kentlerin diğer ana sorunlarına tıpkı Eskişehir örneği gibi çözüm üretmeliyiz.
3- Merkezi, genel çerçevesi çizilmiş bir yerel yönetimler programı üretmeliyiz.
4- Popilist anlayışlardan uzaklaşıp, gerçekçi belediyeciliğin öncüsü olmalıyız. Ancak geçmiş yönetim hangi partiden olursa olsun ve hangi gerekceyle işe eleman almışsa almış, işe işçilerin iş akitlerini fesh etmekle başlamamalıyız.
5- Ekonomiye ilişkin gerçekçi adımlar atmalıyız. Öncelikle israfa savaş açmalıyız. Üreten adil bölüşen bir sistemi halkla birlikte öncelemeliyiz.
6- Savaşa hayır, Barışa evet demeliyiz. Öldürülen 36.000'i aşkın Filisinlilerin dramı hala sıcakken bölgemizde tırmandırılan savaşa, yeni savaşlara karşı çıkmalıyız.
  Bu yazı 232 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI