Sultangazi’de Bitmeyen İBB Projeleri Gündemde: Esentepe ve Gazi Mahallesi Katlı Otopark ve Pazar Alanları
Sultangazi ilçesinde Esentepe ve Gazi Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan İBB projeleri, uzun süredir tamamlanmayarak tartışmalara konu oldu. Projelerin durumu, Sultangazi Belediye Meclis Üyesi ve Sultangazi Siirt Vakfı Başkanı Abdulkadir Çiçek tarafından sosyal medyada sert bir dille gündeme taşındı.
Çiçek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“2018’de AK Parti döneminde başlanan Esentepe ve Gazi Mahallesi katlı otopark ve pazar alanı projeleri, CHP yönetimindeki İBB tarafından 7 yıldır tamamlanmadı. Neden hâlâ bitirilmedi? #Ulaşamıyoruz”


Abdulkadir Çiçek, projelerin duran inşaatları ve çürümeye terk edilmiş yapıları nedeniyle mahalle sakinlerinin mağduriyet yaşadığını vurguladı. Çiçek, İBB yönetimine seslenerek projelerin bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtti.
Sultangazi’de yıllardır bekleyen bu projeler, hem bölge halkı için ulaşım ve otopark sorunu yaratıyor hem de pazar alanlarının eksikliği nedeniyle esnafın ekonomik faaliyetlerini olumsuz etkiliyor.
Esentepe ve Gazi Mahallesi projeleri, İBB’nin tamamlanmamış projeleri arasında en çok dikkat çekenlerden biri olarak, kamuoyunun gündeminde kalmaya devam ediyor.