Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada Rahmi Koç'un ifadelerini eleştirerek, söz konusu açıklamaların toplumun farklı kesimlerinde rahatsızlık oluşturduğunu belirtti.
Abdulkadir Çiçek açıklamasında, Rahmi Koç'un kullandığı ifadelerin kabul edilemez olduğunu savunarak, kamuoyunda ayrıştırıcı söylemlerden kaçınılması gerektiğini vurguladı. Çiçek, toplumun birlik ve beraberliğine zarar verebilecek açıklamalara karşı duyarlı olunması gerektiğini ifade etti.
Açıklamasında, Türkiye'nin farklı kültür ve kimlikleriyle güçlü bir ülke olduğunu belirten Çiçek, toplumda kutuplaşmaya neden olabilecek söylemlerin doğru olmadığını dile getirdi.
Sultangazi Siirt Vakfı Başkanı Abdulkadir Çiçek'in açıklaması, sosyal medya ve kamuoyunda da çeşitli değerlendirmelere konu oldu.