İSTANBUL – CHP önceki dönem Başakşehir ve İBB Meclis Üyesi, Mali Müşavir Hayrettin Özbakır, 12 Eylül'ün Türkiye'nin demokrasi tarihinde açtığı derin yaralara dikkat çekti.
Türkiye'nin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin büyük bedeller ödenerek bugünlere ulaştığını ifade eden Özbakır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bizim tarihimiz, demokrasi ve özgürlük kavgasını zindanlarda, işkencehanelerde, darağaçlarında verenlerin tarihi...”
12 Eylül askeri darbesinin Türkiye'nin toplumsal ve siyasi hayatında derin izler bıraktığını belirten Hayrettin Özbakır, demokrasi mücadelesinden asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.
Özbakır, açıklamasında şu mesajı verdi:
“12 Eylül'ün ülkemizde açtığı o karanlık ve derin yarayı onurlu mücadelemizle onaracağız.”
Millet iradesinin demokrasinin temel taşı olduğuna dikkat çeken Özbakır, halkın iradesinin üzerinde hiçbir gücün olamayacağını ifade etti.
“Milletimizin iradesinin dışında güç, sandık dışında meşruiyet arayanlara karşı halkın haklı mücadelesinin neferleri olmaya devam edeceğiz.”
Hayrettin Özbakır'ın 12 Eylül mesajı, demokrasiye, Cumhuriyet değerlerine ve halkın özgür iradesine sahip çıkma kararlılığının güçlü bir ifadesi olarak dikkat çekti.
Açıklamasını Cumhuriyet ve demokrasi vurgusuyla tamamlayan CHP önceki dönem Başakşehir ve İBB Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır, şu sözlerle mesajını noktaladı:
“Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi!”
HABER: CUMHURHABER.COM