Vural Koçyiğit mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 104. yıl dönümünü kutladı.
30 Ağustos’un Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli zaferlerinden biri olduğuna dikkat çeken Koçyiğit, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 104. yıl dönümü kutlu olsun.”
Koçyiğit, 30 Ağustos’un Türk milletinin ordusuyla bütünleştiği ve bağımsızlık uğruna büyük fedakârlıklarla verdiği mücadelenin zaferi olduğunu belirterek, “Bir milletin bağımsızlığı için verilen mücadeleyi eşsiz zaferlerle taçlandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.
Vural Koçyiğit’ten 30 Ağustos mesajı:
“30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”