Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, ata sporu güreşin önemli isimlerini Sultangazi'de misafir etti. Başkan Dursun, 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık unvanını kazanan Erkan Taş ile 2022 Kırkpınar Başpehlivanı Mustafa Taş'ı ağırlayarak güreş kültürü üzerine samimi bir sohbet gerçekleştirdi.
Başkan Abdurrahman Dursun, Türk milletinin asırlardır yaşattığı ata sporu yağlı güreşin önemine dikkat çekerek, şampiyon pehlivanları Sultangazi'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ziyarette, yağlı güreşin geçmişten günümüze taşıdığı kültürel miras, sporun genç nesillere aktarılması ve sporun toplum üzerindeki birleştirici gücü üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Başkan Dursun, yaptığı açıklamada, Avrupa Spor Şehri Sultangazi vizyonuyla spora ve sporcuya destek vermeyi sürdüreceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Er meydanının yiğitleri, şampiyon pehlivanlarımız misafirimiz oldu. 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık kemerini kuşanan Erkan Taş ile 2022 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Mustafa Taş'ı ağırladık. Ata sporumuz güreşe dair keyifli ve kıymetli bir sohbet gerçekleştirdik. Avrupa Spor Şehri Sultangazi'de gerek ata sporlarımızda gerekse diğer branşlarımızda sporu ve sporcularımızı desteklemeye devam edeceğiz."
Sultangazi Belediyesi, sportif yatırımları ve sporculara yönelik projeleriyle hem ata sporlarının yaşatılmasına hem de farklı branşlarda genç yeteneklerin desteklenmesine katkı sunmayı sürdürüyor.