Özimer, yaptığı açıklamada, demokratik yollarla seçilen örgüt yönetimlerinin ve İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in yanında olduklarını vurguladı. Partinin hür iradesini ve delegelerin sandıkta ortaya koyduğu tercihleri yok sayan girişimlere karşı durduklarını ifade eden Özimer, seçilmiş yöneticileri hedef alan antidemokratik müdahalelerin kabul edilemez olduğunu söyledi.
Siyasetin masa başında yapılan operasyonlarla ya da tepeden inme atamalarla şekillenemeyeceğini belirten Özimer, siyasi kararların ancak örgütün iradesi doğrultusunda alınabileceğini kaydetti.
Açıklamasında birlik ve dayanışma vurgusu yapan Özimer, “İrademize, emeğimize ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e desteklerini yineleyen Özimer, örgüt iradesinin korunmasının demokratik siyasetin temel unsuru olduğunu belirtti.

