Hanifi Koç, mesajında 30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki tarihi önemine dikkat çekerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andı.
Koç mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 104. yıl dönümü kutlu olsun. 30 Ağustos, Türk milletinin ordusuyla bütünleştiği ve bağımsızlık uğruna gözünü kırpmadan canını feda ettiği bir mücadelenin zaferidir.”
Erzurum İspir Leylek Köyü Dernek Başkanı Hanifi Koç, 30 Ağustos Zaferi’nin milletin birlik ve beraberlik içerisinde verdiği bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.
Koç, bağımsızlık mücadelesini eşsiz bir zaferle taçlandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve vatan uğruna hayatını kaybeden şehitleri rahmet ve minnetle andı.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın taşıdığı milli birlik, beraberlik ve bağımsızlık ruhunun gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Hanifi Koç, tüm vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.