Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort istanbul escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort hava durumu betturkey beylikdüzü escort beylikdüzü escort

Hüseyin Sevinçtekin’den Rahmi Koç’un Açıklamalarına Tepki: “Ayrıştırıcı Söylemleri Reddediyoruz”

Hüseyin Sevinçtekin’den Rahmi Koç’un Açıklamalarına Tepki: “Ayrıştırıcı Söylemleri Reddediyoruz”
 Tarih: 07-06-2026 13:16:14
Hüseyin Sevinçtekin’den Rahmi Koç’un Açıklamalarına Tepki: “Ayrıştırıcı Söylemleri Reddediyoruz”

Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, iş insanı Rahmi Koç’un kamuoyunda tartışma yaratan açıklamalarına tepki göstererek, toplumun farklı kesimlerini hedef alan ifadelerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Sevinçtekin, yaptığı yazılı basın açıklamasında, özellikle Kürt kadınlarına yönelik olduğu belirtilen ifadelerin toplumda rahatsızlık oluşturduğunu belirtti. Açıklamasında birlik, beraberlik ve toplumsal saygının önemine dikkat çeken Sevinçtekin, ayrıştırıcı söylemlerin toplumsal huzura zarar verdiğini ifade etti.

“Kürt Kadınlarını Hedef Alan İfadeler Kabul Edilemez”

Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu ülkenin imkânlarından, değerlerinden ve fırsatlarından faydalanırken; herhangi bir etnik kimliği, özellikle de milyonlarca insanı temsil eden ‘Kürt kadınları’ ifadesini aşağılayıcı bir söylemle yan yana getirmek kabul edilemez bir yanlıştır.”

Kürt kadınlarının tarih boyunca emekleri, fedakârlıkları ve toplumsal yaşama katkılarıyla saygıyı hak ettiğini vurgulayan Sevinçtekin, hiçbir kişinin veya kurumun bir topluluğun kadınlarını hedef alan ifadeler kullanma hakkına sahip olmadığını belirtti.

“Toplumsal Birlik ve Huzur Korunmalıdır”

Sevinçtekin, açıklamasının devamında kadınların onurunu ve toplumun huzurunu zedeleyen her türlü söylemin karşısında olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Kürt vatandaşlarımız ile birlikte her kesimi ve kadınlarımızın onurunu, toplumun huzurunu ve milletimizin birlik ruhunu zedeleyen her türlü ayrıştırıcı söylemi reddediyor ve en sert ve net şekilde kınıyoruz.”

Adıyaman Dernekler Federasyonu, toplumsal dayanışma, karşılıklı saygı ve birlik ruhunun korunmasının önemine dikkat çekerek, kamuoyunu sağduyulu bir dil kullanmaya davet etti.

Fotoğraf açıklaması yok.

 

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Kültür-Sanat haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI