12 Eylül dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İsa Yucak, Türkiye’nin demokrasi tarihinin ağır bedeller ödenerek şekillendiğini belirtti.
Yucak mesajında, “Bizim tarihimiz, demokrasi ve özgürlük kavgasını zindanlarda, işkencehanelerde, darağaçlarında verenlerin tarihi” sözleriyle geçmişte demokrasi ve özgürlük için mücadele edenleri andı.
12 Eylül darbesinin Türkiye’de bıraktığı izlere dikkat çeken Yucak, demokrasi mücadelesinin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.
Yucak, “12 Eylül'ün ülkemizde açtığı o karanlık ve derin yarayı onurlu mücadelemizle onaracağız” diyerek demokrasi ve özgürlük vurgusunu yineledi.
Mesajında milli irade ve sandığın önemine de dikkat çeken İsa Yucak, milletin iradesi dışında güç arayışlarına karşı halkın demokratik mücadelesinin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.
Yucak, “Milletimizin iradesinin dışında güç, sandık dışında meşruiyet arayanlara karşı halkın haklı mücadelesinin neferleri olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yucak mesajını “Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi!” sözleriyle tamamladı.