Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin’in aktardığı bilgilere göre, okul projesi 2022 yılında dönemin Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’ın öncülüğünde başlatıldı.
İstanbul’da yaşayan Adıyamanlı hayırsever iş insanlarının destekleriyle gerçekleştirilen proje kapsamında, kurban kesimiyle birlikte okulun temel atma töreni düzenlendi.
Projeye destek veren isimler arasında Ramazan Aksoy, İsmail Karaaslan, Servet Samsama, Hüseyin Sevinçtekin, Mehmet Doğan, Faik Türkan, Mehmet Yalçın, Ömer Turan, Osman Yaşar, Mehmet Sancar, Turhan Tekstil, Hüseyin Alagöz, Panemara Tekstil, DEMKA Tekstil – Emin Demir ve Berit Dış Ticaret yer aldı.
2022 yılında temeli atılan okulun açılışı ise geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirildi. Açılış programına mevcut Adıyaman Valisi Abdullah Küçük, dönemin Valisi Mahmut Çuhadar ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta, eğitim yatırımlarının Adıyaman'ın geleceği açısından taşıdığı öneme dikkat çekilirken, projeye katkı sağlayan hayırsever iş insanlarına da teşekkür edildi.
Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, projenin hayata geçirilmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
“Başta bu projenin öncüsü Sayın Mahmut Çuhadar beyefendiye, emeği ve katkısı olan tüm hayırsever iş adamlarımıza ve açılış programına katılım sağlayan başta Adıyaman Valimiz Sayın Abdullah Küçük olmak üzere diğer tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz.”
Hayırsever iş insanlarının destekleriyle inşa edilen okula Adıyamanlılar Vakfı isminin verilmesinin kendilerini son derece memnun ettiğini belirten Sevinçtekin, eğitim yatırımının Adıyaman'a önemli bir katkı sunduğunu ifade etti.
Sevinçtekin, açıklamasının sonunda okulun öğrenciler ve Adıyaman için hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Geleceğimizin teminatı kıymetli öğrencilerimize ve tüm Adıyamanımıza hayırlı olsun inşallah” dedi.


