Sağlıklı İlişkilerde ''Sevgi'' Anlayış ve Sadakatle Beslenir !

Sağlıklı İlişkilerde ''Sevgi'' Anlayış ve Sadakatle Beslenir !
 Tarih: 20-02-2024 16:14:18
Sağlıklı İlişkilerde ''Sevgi'' Anlayış ve Sadakatle Beslenir !
Uzman Klinik Psikolog Samet Gürkan Ustaoğlu konu hakkında önemli bilgiler verdi.
Sağlıklı ilişkilerde “Sevgi” oldukça önemlidir.Çünkü partnerler arasında güçlü bir bağ oluşturan temel bir duygu olarak öne çıkar. Bu sevgi, sadece romantik bir duygu değildir aslında, aynı zamanda birbirine saygı, anlayış ve destek sunma üzerine de kuruludur. Partnerler arasındaki bu derin bağ, her iki bireyin de psikolojik gelişimini teşvik eder, birlikte büyüme ve ortak değerlere ulaşma yolunda işbirliği yapma fırsatı da sunar.
Bu konuda önemli olan, ilişkilerde hissedilen sevginin, açık iletişim ve empati üzerine inşa edilmesi gerektiğidir. Her ilişkide olduğu gibi ortaya çıkan sorunlara karşı, çiftler arasındaki sevgi, bu zorlukları birlikte aşabilme yeteneğini yansıtarak ilişkiyi güçlendirir. Sevgi, birbirine güvenme ve duygusal güvenlik sağlama kapasitesini artırarak, çiftlerin birbirlerine açılmasına ve duygusal derinlik kazanmasına olanak tanıyan bir duygudur. Ayrıca, sevginin ilişkilerde hissedilmesi, birbirine destek olma ve olumlu bir ortam yaratma amacı taşır. Bu sevgi, karşılıklı anlayış ve sadakatle beslenir, çiftleri birbirlerine duygusal olarak bağlı tutar.
Uzman Klinik Psikolog Samet Gürkan Ustaoğlu, ''Yani, sosyal varlıklar olarak yaşamımızı sürdürdüğümüz sürece, ilişkilerin varlığına ihtiyaç duyacağız ve sağlıklı ilişkilerin temelini oluşturan bu sevgi, partnerleri bir arada tutan güçlü bir bağ olarak varlığını sürdürerek hayat boyu kendisini hissettirecek bir duygu olduğunu hatırlamak önem kazanacaktır.''dedi.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI