Eyüpsultan Kaymakamı Arslan Yurt ve AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette, vatan, bayrak ve istiklal uğruna canlarını feda eden kahraman şehitler dualarla anıldı. Kabir başlarında yapılan ziyaretlerde şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.
Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Süleyman Soylu, 15 Temmuz ruhunun ve şehitlerin emanetine sahip çıkmanın milletin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti.
Soylu, "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle, aziz şehitlerimizin kabirlerini Eyüpsultan Kaymakamımız Arslan Yurt ve İlçe Başkanımız Muhammet Vanlıoğlu ile birlikte ziyaret ettik. Vatanımız, bayrağımız ve istiklalimiz uğruna canlarını feda eden kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaya, milletimizin yazdığı o büyük destanı aynı inanç ve kararlılıkla gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Ruhları şad, mekânları cennet, makamları âli olsun." ifadelerini kullandı.
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilen Edirnekapı Şehitliği ziyareti, edilen duaların ardından sona erdi.