TÜRKİYE’ NİN İLK VE TEK ULUSLARARASI DÖVME FESTİVALİ “6’NCI İSTANBUL TATTOO CONVENTION” 26 - 27 - 28 NİSAN’ DA GRAND PERA’ DA…

“FESTİVALİN EN BÜYÜK SÜRPRİZİ İSE “DÖVME SANATINI GELENEKSEL BİR TÖREN ŞEKLİNDE YAPAN GÜNEYDOĞU’ NUN YAŞLI KADIN DÖVMECİLERİ SANATLARINI İCRA EDECEKLER”
 Tarih: 16-04-2024 16:23:05
TÜRKİYE’ NİN İLK VE TEK ULUSLARARASI DÖVME FESTİVALİ  “6’NCI İSTANBUL TATTOO CONVENTION”  26 - 27 - 28 NİSAN’ DA GRAND PERA’ DA…

Dünyanın ve Türkiye’ nin en deneyimli dövme sanatçıları, Bu yıl 6’ncısı yapılacak olan ülkemizin ilk ve tek dövme festivali “İSTANBUL TATTOO CONVENTION” da dövme tutkunları ile buluşacak. Dövme sektörünün lideri Golden Arrow,  pandemi sonrası uzun bir aradan sonra 26 Nisan ve 28 Nisan tarihleri arasında Taksim Grand Pera’da düzenlenen “İstanbul Tattoo Convention” da dünyanın önemli sanatçılarını, dövme sanatı tutkunlarını   her sene olduğu gibi bir araya getiriyor. 

 

Festivalin en önemli sürprizi ise “GÜNEYDOĞU’NUN  60 YAŞINDAN DAHA DA YAŞINI ALMIŞ  HALA DÖVME YAPMA GELENEĞİNİ SÜRDÜREN KADINLAR” ın Cuma günü geleneksel yöntemler yaptıkları dövmeleri ve hazırlık aşamasını anlattıkları belgesel gösterimi ve bu yöntemlerle dövme yapmaları olacak. Bunun yanında Tattoom Art Gallery sponsorluğunda düzenlenen  ünlü Antropolog Ahmet Yavuklu’nun Deq  ( dövme ) seminerini dinleme ve izleme imkanı bulacaklar.

 

Güneydoğulu  Dövme yapan kadınlar, gençliklerinde büyüklerinden öğrendikleri gibi   yeni doğum yapmış annelerin anne sütünü,  odun isi ile karıştırarak elde ettikleri malzemeleri iğne ile ellerine, yüzlerine ve bacaklarına işleyerek köylerindeki genç erkeklerin kalplerini kazanmaya çalıştıklarını söylüyor.  O dönemde dövmeleri totem, koruyucu ya da şans getirmesi amacı ile   yapan Güneydoğulu yaşlı kadınlar, Cuma günü saat 15.00’de dövme tutkunlarına geleneksel yöntemlerle dövme yapacaklar. 

 

Bu sene 6.ncısı Düzenlenen “İstanbul Tattoo Convention” a, aralarında Hollywood yıldızlarının dövmelerini yapan ABD, Birezilya, Rusya, İtalya, İngiltere, Hollanda ve Almanya gibi dünyanın birçok yerinden ünlü dövme sanatçıları katılıyor. Türkiye’nin bir çok şehrinden gelen tanınmış dövme sanatçılarının da katıldığı “İstanbul Tattoo Convention”    da  birçok kategoride dövme yarışmaları, yaratıcı atölyeler, seminer ve sergiler ile sektördeki son trendler ve teknikler izlenilecek.  Dövme tutkunlarının dövme sanatının en ince ayrıntısına kadar izleyebilecekleri bu festivalde, ziyaretçiler sanatçıların geleneksel ve modern tekniklerini de uygulamalı olarak izleme ayrıcalığına sahip olacakları gibi bu sanatçılara dövme yaptırma imkanı bulacaklar.  Dünyaca ünlü dövme ekipman markaları ve malzeme tedarikçilerinin de tanıtım ve satış amacıyla iştiraki ile dev bir dövme festivaline dönüşecek.

 

Grand Pera'nın tarihi dokusuyla bütünleşen “İstanbul Tattoo Convention” sadece dövme sanatına odaklanmakla kalmayacak, aynı zamanda eğlenceli ve sosyal bir atmosfer sunacak.  Festivalde konserler, performans sanatları, lezzetli yeme-içme durakları, ve en önemlisi “GÜNEYDOĞU’ NUN YAŞINI ALMIŞ KADINLARININ GELENEKSEL YÖNTEMLERLE DÖVME YAPMALARI”  gibi sürpriz etkinliklerle dolu bir hafta sonu yaşanacak.  Dünyanın önde gelen sanatçılarının yer aldığı etkinlikte, gelen dövme tutkunları takip ettikleri dövmecilerle tanışabilir, stantlarda yapılan dövme çalışmalarını izleyebilir ve yaptırmak istedikleri dövmeleri yaptırabilecekler. 

 

İstanbul Tattoo Convention” da ziyaretçiler, Dünyanın ve Türkiye’ nin birçok yerinden fuara gelen dövme sanatçılarının yaptıkları eserlerinin yarışacağı “Dövme Yarışmaları” nı takip edebilecekler. Dövme sanatçıları, Dünyada dövme tutkunları tarafından takip edilen ünlü dövme sanatçılardan oluşan   jürilerin değerlendirmeleri ile birçok kategoride tarzının en iyileri arasında yer almak ve kupayı kaldırmak için yarışacaklar. Bunlarla bereber gün boyu Türkiye’nin tanınmış DJ leri  ve dans ve müzik grupları festivali renklendirecekler.

 

İstanbul Tattoo Convention sadece bir etkinlik değil, aynı zamanda benzersiz bir kültürün ev sahibidir.  Festival kapsamında Grand Pera eşsiz tarihi dokusuyla  Ünlü Ressam Deniz PELİSTER’in dövme konulu resim ve sanat sergisine de ev sahipliği yapacak. Dövme Tutkunları, festivali gezip görmek, bu sıra dışı ve eğlenceli atmosferde bulunmak için etkinlik boyunca kapı girişlerinden ve www.bilitinial.com  adresinden online etkinlik öncesi avantajlı fiyatlarla biletlerini alabilecekler.

 

Dövme severler daha fazla bilgi ve tüm sene boyunca dövme sanatının tüm inceliklerini görebilmek için   instagram; @istanbultattooconvention ve   https://tattooconvention.com.tr  web  sitesini  tekip edebilirler. 

 

DÖVME SANATINI VE DÖVME SANATÇILARINI YAKINDAN İZLEYİP UNUTULMAZ BİR DÖVME DENEYİMİ İÇİN TÜM DÖVME TUTKUNLARINI  BEKLİYORUZ!

 

 

İSTANBUL TATTOO CONVENTION  2024 PROGRAMI;

 
 26 NİSAN CUMA                    14:00 – 23:00 

27 NİSAN CUMARTESİ            11:00 – 23:00

28 NİSAN PAZAR                     11:00 – 20:00

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI