CHP Kağıthane Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Vural Koçyiğit, 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Sivas Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. Koçyiğit, Madımak Oteli'nde yaşamını yitirenleri saygı, rahmet ve özlemle anarken, katliamın unutulmaması ve benzer acıların bir daha yaşanmaması gerektiğini vurguladı.
Açıklamasında, "Madımak'ta yakılan yalnızca bir otel değil, bu ülkenin vicdanı, ortak yaşam umudu ve insanlıktı" ifadelerini kullanan Koçyiğit, Sivas Katliamı'nın Türkiye'nin ortak hafızasında derin izler bıraktığını belirtti.
Koçyiğit, "2 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. Madımak'ta yitirdiğimiz tüm canları saygı, rahmet ve özlemle anıyorum" sözleriyle, yaşamını yitirenleri andığını ifade etti.
Mesajının devamında ise, "Ülkenin bağrında hiç sönmeyecek bir yangındır Madımak, her 2 Temmuz'da yeniden alevlenir. Sivas Katliamı'nı unutma, unutturma ki yeniden yaşanmasın" ifadelerine yer vererek, toplumsal hafızanın canlı tutulmasının önemine dikkat çekti.
2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın ve sanatçı ile 2 otel çalışanı yaşamını yitirmişti. Sivas Katliamı, Türkiye'nin yakın tarihindeki en acı toplumsal olaylarından biri olarak hafızalardaki yerini korumaya devam ediyor.