DURSUN BULUT
  18-09-2023 23:35:00

CHP İSTANBUL KONGRE SÜRECİ HIZLANDI!

 
AKP, kendi elleriyle yıktığı ekonomimizi uluslararası tekellerle çare bulma telaşında. CB'lığı seçimleri sürecinde halkın çıkarlarına ilişkin ne söyledilerse tersini yapınca halkın AKP'ye yönelik güvensizlik duygusunun artması nedeniyle, iktidar halkı yeniden kandırma peşinde. CB'lığı seçimleri öncesi Doğal Gaz, Petrol çıkardık propogandalarıyla yoksul insanlarımız; "oh be kurtulduk, artık masraflarımız azalır, kazancımız artar" diye düşünmüştü. Ancak mazotun 19 ₺'lerden 41 ₺'lere çıkması, aldıkları maaşların ev kirasına dahi yetmemesi ve halkın giderek açlıkla karşı karşıya gelmesi ve insanların açız diye bağırmaları, AKP'yi telaşlandırdı. New York'ta Elon Musk gibi kartel sahiplerinin peşine düştüler. Kanal A gibi havuz medyaları, bir başarı hikayesi olarak bu görüşmeleri aktardı.
Çok açık ki, bu görüşmeler bizi biraz daha bağımlı hale getirecek. CHP, bu gelişmelere karşı duyarlı olup, gerçekleri kamuoyuna ifade etmekten geri durmamalıdır. Kongre süreçleri Türkiye'yi zaafa düşüren konulara ilişkin doğru düşünceleri açıklamasına engel olmamalı. CHP, bir yandan kongrelerini yaparken, bir yandan da bu olumsuzluklara karşı doğru çözümleri kamuoyunun bilgisine sunmalı.
Kongreler sürecine gelince, Cumartesi günü CHP İstanbul il başkanlığınca düzenlenen "Tüzük Çalıştay"ındaydık. Güzel bir toplantıydı. Katılan herkes öneri ve düşüncelerini iletti. Başta il başkanımız Canan Kaftancıoğlu olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Çalıştay'da yapıcı eleştiriler, çok önemli öneriler yapıldı. İlçe örgütlerimizin temsilcileri olarak, ağırlıkla ortaklaştığımız önerlerin başında: Ön seçim, çarşaf liste sistemi, çoğulculuk anlayışı, üyelik reformu, özellikle üyelik ve yapılanmaların nepotizmden kurtarılması, tüm kurulların demokratik işleyişi, MYK'yı PM'nin seçmesi gibi öneriler geliyordu. Bu ortak ifadelerin yanı sıra çeşitli sohbetlerde ilçe başkanlarımız ve il delegelerimiz "aday isimler bize empoze edilmesin, biz partimize yakışan il başkan adaylarını partimiz için de çıkarıp, demokratik bir şekilde yarışırız" düşüncesni her ortamda ifade ediyorlar. Çalıştay'da yapılan demokratik işleyişi öne çıkaran önerilere ve "bize aday empoze edilmesin" söylemlerine sahip çıkmak daha da önem kazandı. Yansıyan bilgiye göre, il kongremiz 8 Ekim'de ve İstanbul'un kararı çok önemli.
Eğer bu ifadelere sahip çıkılırsa bilinsin ki, partimiz değişim adımlarını atmaya başlamıştır. Tam tersi yapılırsa 2 milyon 300 bini aşmış üyelerimizin kızgınlğına yeni bir hayal kırıklığını eklemiş oluruz. Buda bizi yerel seçimler sürecinde ciddi şekilde zora sokar.
Geçmişte il kongrelerinde örgüt desteğini alan ilçe başkanları, kurultaylarda yine örgüt desteklerini alan il başkanları, öne çıkar çalışmalara damgalarını vururlardı. Bu kongrede de beklentimiz: İlçe başkanlarımıza aday ima edilmesi yerine, kendilerinin örgütlerle birlikte aday çıkarması, Tüzük Çalıştayı'ında yapılan önerilere ve çarşaf liste uygulamasına il delegelerimizle birlikte sahip çıkmalarıdır.
  Bu yazı 2233 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI