Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort
DURSUN BULUT
  09-08-2024 00:00:00

EMEKLİLERİN VE ÇALIŞANLARIN İNSANCA YAŞAMASI İÇİN EYLEM!

Salı akşamından beri ışıkları yakma kapama eylemi devam ediyor. Bazı Arkadaşların, eylemi geliştirme yerine, sadece eksiklerini bulma gibi çabalarından dolayı demokratik bir tepkiyi yeterince büyütemedik. Örneğin:
● "Eylem örgütlenmeden birden bire duyuruldu. Bu nedenle cılız başladı" eleştirisi. Doğru aniden duyuruldu ve örgütlenmesi güçlü bir şekilde yapılamadı. Ancak bunu büyütmek bizim elimizde. Gelin hep birlikte sahip çıkarak eylemi yayalım ve bundan sonraki, eylemleri güçlü başlatalım.
● "Eylem demokratik kuruluşların başlattığı bir Eylem. O nedenle yeni eylemmiş gibi duyurmak haksızlık". Evet, doğru. Keşke Salı günü kürsüde bu da açıklansaydı. Açıklanmadı diye kopya Eylem demeye gerek yok. Bunun yerine, Eylemi nasıl büyütürüz bunu konuşmalıyız.
● Kimi Arkadaşlar tencere tava varmı diye hafifletiyorlar. Vallahi ne güzel olur. Keşke istanbul bu tencere tavayı başlatarak davaya sahip çıksa.
Sevgili Demokratlar, Sosyal Demokratlar, Sosyalistler; elbetteki eleştirmek herkesin hakkı ancak öneri yapmayınca sadece eleştirince veya olur olmaz her şeye cevap yetiştirince, hedefleri aynı olanların bütünlüğü zedelenir. Tıpkı Bolu belediye başkanının durumuna düşeriz. Bolu belediye başkanının davranış çok çiğ bir davranıştır. Bu arkadaşın sergilediği davranışlar hoş görülmemeli. Diğer yandan onu ve onun gibilerini, milletvekilliğine belediye başkanlığına layık görenler de erde olsa, geçte olsa tarih önünde yaptıklarıyla baş başa kalacaklar. Eyleme tekrar dönüp önerilerimi sıralarsam:
● Emeklilere ve çalışanlara en büyük kötülüğü yapan TÜİK'tir. TÜİK'in önüne siyah çelenk konulmasını öneriyorum. Siyah çelenk koyma sırasıyla ilgili bakanlıkların önlerinde devam etmeli. İllerde de valiliklerin önlerinde...
● Emekliye, çalışana fahiş fiyatlarla satış yapan işletmeler tespit edilip, o yerlerin boykot edilmesi için kamuoyuna bilgi verilmeli.
● Yerel yönetimlerin "Halk Kart" uygulaması çok değerlidir. Bu yolla hem yardımları kurumsallaştırıyoruz hem de iktidarın yarattığı derin yoksulluğa sınırlıda olsa çare üretmiş oluyoruz. Dolayısıyla bu merkezi proje, hızla Türkiye genelinde yaygınlaştırılmalıdır.
● Tüm öneriler bir pakete dönüştürülmeli, öneri paketleri de hız kesmeden eylem paketlerine dönüştürülmeli.
  Bu yazı 12521 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI