Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort
DURSUN BULUT
  25-01-2024 20:34:00

SÜRECİ OKUMAK!

SÜRECİ OKUMAK!
14 ve 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimlerinin sonuçları MYK, PM toplantılarında ele alınmıştı. Bu toplantılardan alel acele Kurultay sürecini başlatma ve birlikte tüzük değişliklerini sağlama kararı verilmişti. Daha sonraki aylarda başka toplantılar örgütlenmişti. Örneğin; 81 il başkanıyla toplantı. İşin içler acısı yanı, 81 il başkanı kaleme aldıkları bildiriyi örgutlerle konuşmadan kaleme almışlardı.Bu toplantılar partililerimizi bütünleştirme yerine, resmen kamplaştırmıştı.
Seçim Süreci Örgütle Birlikte Sorgulanmadı!
● Seçim sonuçları yenilgimidir, başarımıdır, konuşamama kararı,
● Kurulan altılı masaya CB'nın kimin olacağına onay verme kararı,
● Masayı devireni masaya alma kararı hatta CB yardımcıları çoğaltma kararı,
● Ümit Özdağ ile birlikte imzalanan protokolle partiyi, ülkeyi başka aşırı bir sağcıya teslim etme kararı,
● Atatürk'e hakaret eden ve hepimize kansız diyen bir ajanın başdanışman yapılması kararı sorgulanmadı ve gereği yapılmadı.
Bu Özet Soruları Neden Sordum?
● Bizim dostlarla iktidara geleceğiz diye parlementoda var ettiğimiz parti ve lider kadroları şimdi bize kaybettirmek için ellerinden ne geliyorsa onu yapıyorlar! Ne yaparlarsa yapsınlar bu tür halk düşmanları kazanamayacak. Ancak biz hâlâ bu demokrasi düşmanlarına gerekli cevapları vermiyoruz!
● Önce mecliste iktidarın tutarsızlığı nedeniyle parlementoda ortak metine imza koymuyoruz (ki, doğru bir karar) sonra parlementoda İsveç'in üyeliğini onaylıyoruz. Yanılmıyorsam 17 milletvekilimiz evet dedi, tek bir milletvekilimiz hayır dedi. Ortadoğu, Kuzey Avrupa yanıyor. Irak, Suriye, Libya, Filistin, Ukrayna'da milyonlar öldürüldü. Onlarca milyon insan yerinden, yurdundan edildi, biz bu ateş çemberininin baş sorumlusu NATO'nun genişlemesine onay veriyoruz.
● İnsanımız aç ve işsiz. Zenginler sermayelerine sermaye katıyor. Gençler intihar ediyor. Uzaya bir turist göndermek için 52 milyon dolar para harcanıyor, uzay mühendisliğini bitiren bir gencimiz işsizlik nedeniyle bunalıma giriyor ve intihar ediyor. İntiharlar bununla da sınırlı değil. Yurtlarda, okullarda, iş yerlerinde, evlerde intihar vakaları gün geçtikce çoğalıyor. Biz bir tane pahalılığı protesto etme mitingi yapamadık. Hatta siyah elbiselerimizi giyip katledilen askerlerimiz için terorü lanetlememiz gerekirken, yoksulluktan inim, inim inleyen halkımız için ve Dünya'nın hiçbir demokrasisinde AYM kararlarının çiğnenemediği ama ülkemizde pervazsızca çiğnnenmesini protesto için ilan ettiğimiz "Tandoğan Mitingini" iptal ediyoruz. Bu iktidarın yüzünü nasıl teşhir edeceğiz? Geçmişteki gibi evlerimizden dışarı çıkmayarak mı?
Neden Emekçi Partililer ve demokrasiye inanan vatandaşlar rahatsız?
Demokrasi yok edildi. Yasalar aleni çiğneniyor, AYM kararları tanınmıyor, ÇEDES ile laik eğitim bitirildi, 5 yaşındaki çocuklar camilere, imamlarda okullara taşınıyor, bilimsellik kalmadı, Dünya çapındaki üniversitelerimiz birer imam hatipe çevrildi. İnsanlarımız aç, işsiz, yoksul. Biz seçim sürecini dahi ilkesizliklere boğduk. Bununla da umutsuzluk aşılıyoruz. Artık kendimize gelelim. Kurullarımızı çalıştıralım. Gerekirse kamplara girip, danışma kurullarını işletip çözüm arayalım ve sadece kendimize yakın kişilerle değil, herkesi kuçaklayan bir parti anlayışını öne çıkarmalıyız.Gün; tüm demokratlarla aşırı dinci, milliyetçi akımlara karşı "demokrasi birliğini" oluşturma günüdür. Tersi ülkeyi aşırı dinci ve milliyetçi akımlara tamamen teslim etmektir.
  Bu yazı 4457 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI