TEZGAHTAKİ BALIKLARA SU YERİNE BUZ SERPTİ

TEZGAHTAKİ BALIKLARA SU YERİNE BUZ SERPTİ
 Tarih: 05-08-2023 15:57:00
TEZGAHTAKİ BALIKLARA SU YERİNE BUZ SERPTİ
SICAKLIKLAR ARTTI BALIKLAR BUZA GÖMÜLDÜ
 

BALIK HER MEVSİM YENİR

 

 

Sıcak havadan balıklarda nasibini aldı. Mevsim normallerinin üzerinde izleyen hava sıcaklıkları balıkçılarında yeni yöntemlere başvurmasına neden oldu. Tezgahlara su yerine buz serpildi.

 

Artan hava sıcaklıkları nedeniyle balıkları buza gömen İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı: “Havalar çok sıcak. Su artık fayda etmiyor. Bizde balıkları buza gömdük. Üzerine buz serpiyoruz” dedi.

 

BALIK YAZIN DA YENİR KIŞINDA

 

Her mevsim sofraların vazgeçilmezi olan balık yaz aylarında da tercih edilen gıdalar arasında yer alıyor. Bağışıklığı güçlendirdiği için balığın yaz kış tüketilmesi gerektiğini vurgulayan usta balıkçı Balıkçı Kenan: “Yaz kış her zaman balık yemeliyiz. Balık çocukların kemiklerini güçlendiriyor. Boylarını uzatıyor. Balık anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran tek besin kaynağı. Eskiden yazın balık yenmez denilirdi bu yanlış. Çünkü 30-40 sene önce balığı soğutacağımız yer yoktu. Şimdi balığı buza gömdük. Gemicilerimizde balığı tutar tutmaz buza gömüyorlar. Buda balığın her zaman taze kalmasını sağlıyor” diye konuştu.

 

ÇOCUKLAR BOL BOL BALIK YEMELİ

 

En az haftada 2 gün balık yenmesi gerektiğinin altını çizen Balıkçı Kenan Balcı: “Balığın çeşidi önemli değil. Fiyatı uygun olan balığı vatandaşlarımız tercih etsin. Biz her seferinde vurguluyoruz özellikle çocuklara balığı sevdirmemiz lazım. Mutlaka balık yedirelim. Çocuklar bu değerli ürünün tadını küçüklükten tatmaya başlasınlar. En azından balığı çocuklarımızın çorbasının içine katarak, salatasının içine ilave ederek yedirelim” ifadesini kullandı.

 

SICAK HAVALARDA BALIK POŞETTE VE DIŞARDA BIRAKILMAMALI

 

Yüzlerce çeşit balık olduğunu ve balıkların lezzetlerinin hepsinin birbirinden farklı olduğunu söylelen ünlü Balıkçı Kenan Balcı: “Denizlerimizde yüzlerce çeşit balık var. Hepsinin farklı farklı lezzetleri var. Bir gün bir balıktan diğere gün diğer balıktan yiyebiliriz. Bir gün tava yapıyorsak, diğer günde ızgara yapabiliriz. Özellikle sıcak havalarda balığı poşette ve dışarda kesinlikle bırakmamalıyız” dedi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI