CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat,"Bu çark sizi de öğütür Sayın Erkan!"

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Merkez Bankası Başkanı Hazife Gaye Erkan'ın yabancı yatırımcılar hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.
 Tarih: 06-10-2023 23:59:03
CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat,

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Merkez Bankası Başkanı Hazife Gaye Erkan'ın yurt dışı yatırımlarının masasında olduğunu açıklamasına yanıt verdi. Karabat, Merkez Bankası'nın yatırımlar için "onay makamı" olmadığını söyleyerek "Faiz pazarlığı mı yapıyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Erkan'ın uzun yıllardır yurt dışında olduğunu vurgulayan Karabat, AKP'nin ekonomi yönetiminde birçok ismin görevine son verildiğini hatırlattı ve "Bu çark sizi de öğütür Sn. Erkan" dedi.

Karabat'ın açıklamaları şöyle:

1-TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, yurt dışından Türkiye’ye gelmek isteyen yatırımların masasında olduğunu açıkladı. Yatırım teklifleri ne zamandan bu yana TCMB Başkanı’nın onayından geçiyor?

 

2-Kanunen TCMB Başkanı’nın böyle bir yetkisi bulunmuyor. Ancak Sn. Erkan kendisini neden böyle bir konumda görüyor, açıklamak zorundadır. Ya da bu teklifler faiz pazarlığının yansıması mı?

3-Sn. Erkan, yurt dışı fonların ve varlık yönetimlerinin yatırım için geldiğini söylüyor. Peki, neden doğrudan mesela borsaya girmiyorlar da TCMB Başkanı’na gidiyorlar? Yoksa, “Şu seviyeye faizi çıkarıp, kuru da şu kadar süre tutarsanız, biz de şu kadar para getiririz” teklifi mi bunlar?

4-Kendisini siyaset üstü konumlandırdığını ifade eden Sn. Erkan, maalesef AKP’nin yanlışlarının savunucusu haline gelmiştir. 128 milyar dolarlık rezervin satışını meşru gösteren Sn. Erkan’a soralım. Bu satış o kadar normalse ülke neden 2 yıldır derin krizin içinde? Neden döviz sorunu düzeleceğine büyüdü?

5-Buradan Sn. Erkan’ı uyarmak istiyorum. Kendisi uzun yıllardır yurt dışında olduğu için ülke gündemini pek bilmeyebilir. AKP Lideri Erdoğan, insanları çok kolay kullanıp harcayabilen birisidir. Daha önce Mehmet Şimşek’e “dolandırıcı” imasında bulunmuştu. Bu çark sizi de öğütür Sn. Erkan.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI