DURSUN BULUT
  28-04-2024 23:35:00

CHP DEĞİŞİMİNİ DEVAM ETTİRMELİ!

Ordu doğumlu çok sayıda CHP üyesi arkadaşımızın, İYİP genel başkanlığına seçilen Müsavat Dervişoğlu için yazdığı tebrik mesajlarını okuyunca, bizim gerçekten parti reformuna ve bazı yöneticilerimizin Sosyal Demokrasi eğitimi almaya ihtiyacı olduğu kanaati bende hasıl oldu. Çünkü: Başka bir partinin genel başkanlığına seçilen birini tebrik ederken hemşeriliğe vurgu yapılarak tebrik edilmez. Ne amaçlanıyor gerçekten anlam veremiyorum.
Sosyal Demokrasi ilkeler gerektiren bir Dünya görüşüdür. Sosyal Demokratsanız insana insan olduğu için değer verirsiniz. Erzurum'lu, Ordu'lu, Fatsa'lı diye değer vermezsiniz. Bir siyasi parti Kurultay yapıyor ve genel başkan dahil yönetici seçiyor. Size düşen onları, seçildiği görev nedeniyle tebrik etmektir. Hemşeriniz diye tebrik etmek değildir. Bu veya benzeri vurguları yapan insanların hedefi, işler kötüye gidince partilerini yarı yolda bırakıp, parti değiştirerek kendilerine ikbal aramaktır. Sahip olduğu ideolojiye sahip çıkma yerine, kendi geleceğini düşünen insanlar, bu nedenle tüm siyasi partilere göz kırparlar.
Bu anlayışın en çok yaşandığı seçimler, son yerel seçimler olmuştur. 15 sene, 20 sene belediye başkanlığı ve milletvekilliği yapanların bir kısmı rahat bir şekilde #İYİP'e ya da #meşrepine uygun partilere geçerek veya #bağımsız aday olarak partimizin karşısına dikilmişlerdir. Eğer bu seçimler kritik oylarla kazanılacak seçimler olsaydı, inanın onlarca yeri kaybetmiş olacaktık. Tıpkı; 1994, 1999 yerel seçimleri gibi....
Partimizin değerli yöneticilerine önerim; önümüzdeki süreç uzun bir süre seçimlerin olmayacağı süreçtir. Dolayısıyla hem bu tür insanların önüne geçmek için hem gelecekte halka daha fazla güven vermek için hem de liyakatlı, yetenekli kadroları çoğaltmak için partimizin örgütsel, tüzüksel reformlara ihtiyacı var. 2024 Eylül "Tüzük Kurultayı" bunun için çok önemlidir.
NOT: Sevgili sayfa Dostlarım daha düzenli peryotlarla Eylül ayına kadar bu tür yazılarım sayfamda olacak. Umarım hoş karşılarsınız!
  Bu yazı 107 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI