7’nci Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Beşiktaş’ta başladı

7’nci Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Beşiktaş’ta başladı
 Tarih: 22-04-2024 16:54:03
7’nci Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Beşiktaş’ta başladı

7. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, Beşiktaş Belediyesine bağlı Mustafa Kemal Merkezi’nde düzenlenen açılış etkinliğiyle ziyaretçilerine kapılarını açtı. 2022 yılında da Mustafa Kemal Merkezi (MKM) Beşiktaş Çağdaş’ta düzenlenen bienalin bu yıl teması ‘UMUT’ oldu.  Çocuk ve ebeveynlerin yoğun ilgi gösterdiği bienal; konser, dans gösterileri, sergi ve söyleşilerle başladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat açılış konuşmasında sanatın önemine değinerek İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'ne ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti.  

7. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, Mustafa Kemal Merkezi (MKM)’de çeşitli etkinliklerle başladı. Açılış töreninde konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat sanatın önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası 7. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'ne hepiniz hoş geldiniz. Avrupa'nın en büyük ikinci sergi salonundayız. Burada birçok tanıtıma, gösteriye ev sahipliği yaptık. Ama gerçekten de bugün bu salon en umutlu ve mutlu günlerinden bir tanesini yaşıyor. Bienalin temasına uygun şekilde çok umutlandık. Bizler düş kurarken bile uyanık olmaya alışığız. Umutlu olmaya çalışıyoruz hep beraber. Bu umudu büyütmeye bu umudu örgütlemeye çalışıyoruz bunun için gece gündüz emek harcıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Bütün ümidim gençliktedir” demişti ve yarın kutlayacağımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara, önümüzdeki ay kutlayacağımız Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlere armağan etmiştir. “Bütün ümidim gençliktedir” diyerek bunu işaret etmiştir. Beşiktaş bu anlamda çok özel bir yer. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşadığı, bütün Kurtuluş Savaşı planlarını yaptığı, Cumhuriyet fikrini geliştirdiği, Akaretler’deki evinden çıkıp Beşiktaş Meydanı’na inip Kartal istimbotuna binip Bandırma Vapuruna geçerek Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı yerin adı Beşiktaş. Beşiktaş Ulu Önderin hayata gözlerini yumduğu yerin adı. Dolayısıyla biz her sabah çok büyük bir sorumluluk duygusu ile çok umutlu bir şekilde güne başlıyoruz. Bütün çalışmalarımızı buna uygun şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Buraya gelirken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile konuştum, hepinize çok selamları var.

“KÜLTÜR SANATA ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Biz sanatı ve sanatçıyı görünür kılmak, sanatı semtin kılcal damarlarına yaymak ve artık günümüzde çok pahalı olan kültür- sanata erişimi kolaylaştırmak için göreve geldiğimiz günden itibaren olağanüstü bir çaba içerisindeyiz. Beşiktaş’ta sanata ve sanatçıya verdiğimiz önemin toplumumuzun ruhsal ve kültürel zenginliği için kritik bir unsur olduğuna inanıyoruz. Bu vesile ile bu yıl da İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'ne ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Sanat, insanın iç dünyasına, duygularına, düşüncelerine tercüman olan eşsiz bir dil. Onun sayesinde geçmişimizi anlıyor, bugünümüzü anlamlandırıyor ve geleceğe dair umutlarımızı inşa ediyoruz. İşte bu nedenle, yeni kuşaklara ilham vermek ve yeteneklerini geliştirmek için önemli bir platform olan İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, bizim için kıymetli bir etkinlik.

Mustafa Kemal Merkezi Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi'nde ev sahipliği yaptığımız bu bienalin, genç sanatçılarımıza ve çocuklarımıza sağladığı destek ve fırsatlarla dolu olduğuna inanıyorum. Burada sergilenen eserler, yaratıcılığın sınırlarını zorlayan ve geleceğe dair umutlarımızı besleyen birer örnek.

Yeni kuşakları destekleyerek, onlara cesaret ve güven vererek, onları geleceğe taşıyacak olan bizleriz. Bu nedenle, bu tarz keyifli ve anlamlı organizasyonları desteklemeye ve sahiplenmeye bugün olduğu gibi her zaman devam edeceğiz.

İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'ne katılan tüm sanatçılara, emeği geçenlere ve değerli misafirlere teşekkür eder, etkinliğin başarılı ve verimli geçmesini diliyor; hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

12 ÜLKE, 25 İLDEN 5250 ÇOCUK VE GENÇ

Bu yıl 12 ülke ve 25 ilden 5250 çocuk ve gencin geliştirdikleri projelerle katılım sağladığı 7. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali 22 Nisan- 23 Mayıs tarihleri arasında MKM Beşiktaş Çağdaş’ta olacak. Ayrıca bu yıl deprem bölgesindeki çocuk ve gençlere ait projelerin de yer aldığı bienalde STK’lar, bilim, sanat, edebiyat, yaratıcı yazarlık, dijital, teknoloji, dezavantajlı gruplar, iklim öncüleri, deneyim paylaşımı, hayallerin gerçekleştirilmesi, iklim krizi, iklim adaleti, kapsayıcılık gibi alanlarında umudu yeşertmek için neler yapılabileceği sorusuna yanıt arayan çocuk ve gençlere destek olacak.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI