AKP fındığa köstek! 2014'den beri...

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, yayınladığı raporda fındık desteğinin yükselen enflasyona rağmen 2014'ten beri arttırılmadığını hatırlattı.
 Tarih: 17-09-2023 13:47:43
AKP fındığa köstek! 2014'den beri...

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, "Alan bazlı fındık desteği, 2014’ten bu yana artırılmadı. İktidar, ülke tarımını bitiriyor. Çaresizliğe terk edilen yerli üreticiye üç kuruşluk desteği çok gören, ‘ne halin varsa gör’ diyen iktidar, bir yandan da üreticiyi ithalatla tehdit ediyor. Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, ithal tarım ve gıda ürünlerine milyarlarca dolar ödemeye hazır olduğunu bugünden ilan ediyor. Yerli üretici, mazota parası yetmediği için ürününü piyasaya ulaştıramazken, iktidar ‘ya bu şartlarda üretmeye razı olursun ya da her şeyi Hans’tan, George’dan alırım’ mesajıyla üreticiye sopa gösteriyor" dedi. 

"Daha yedinci ayın sonunda cari açıkta yılsonu için belirlenen hedefe yaklaşılması, OVP’de yılsonu için ilan edilen dış ticaret açığı, ihracat ve ithalat hedeflerinin de tutturulamayacağını gösteriyor. Cari açığın finansmanının büyük ölçüde MB rezervlerinden yapılması, Hazine ve Maliye Bakanının ‘rezerv biriktirme’ planının zora gireceğini işaret ediyor. İktidarın yılsonu için yegâne beklentisi, Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapılacak tahvil satışından gelecek 8-11 milyar dolar. Üç haneye giden Tarım-ÜFE’ye, yüzde 60’a varan resmi enflasyona karşılık, Resmi Gazete’de yayınlanan 2023-2024 Tarım Destekleri kararında gübre desteği sıfır zamla 2022 ile aynı tutuldu. Alan bazlı fındık desteği, 2014’ten bu yana artırılmadı. İktidar, ülke tarımını bitiriyor. Çaresizliğe terk edilen yerli üreticiye üç kuruşluk desteği çok gören, ‘ne halin varsa gör’ diyen iktidar, bir yandan da üreticiyi ithalatla tehdit ediyor. Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, ithal tarım ve gıda ürünlerine milyarlarca dolar ödemeye hazır olduğunu bugünden ilan ediyor. Yerli üretici, mazota parası yetmediği için ürününü piyasaya ulaştıramazken, iktidar ‘ya bu şartlarda üretmeye razı olursun ya da her şeyi Hans’tan, George’dan alırım’ mesajıyla üreticiye sopa gösteriyor."

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI