BAŞAKŞEHİR SIFIR ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜMÜN LOKOMOTİFİ OLDU

BAŞAKŞEHİR SIFIR ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜMÜN LOKOMOTİFİ OLDU
 Tarih: 11-06-2024 16:09:05
BAŞAKŞEHİR SIFIR ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜMÜN LOKOMOTİFİ OLDU

Başakşehir Belediyesi, sıfır atık ve geri dönüşüm alanındaki çalışmalarını özenle sürdürüyor. Başakşehir genelinde başlatılan çalışmalara ilkokul öğrencilerinden site sakinlerine kadar bütün Başakşehirliler dört elle sarılıyor. Sadece 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde 25 ilkokulda düzenlenen  “Çocuklar Sıfır Atıkla Büyüyor” projesine 35 bin çocuk katıldı.

Başakşehir Belediyesi, sıfır atık ve geri dönüşüm alanındaki çalışmalarıyla göz dolduruyor. Bir yandan doğa ve çevre bilinci güçlendirilirken, diğer yandan yeşil alan miktarı artırılarak Başakşehirlilerin yaşam alanları genişletiliyor. Her yaş grubundaki Başakşehirliyi bilinçlendirmek adına çalışmalara ara verilmeden devam ediliyor.

35 bin çocuk katıldı

2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 25 ilkokulda “Çocuklar Sıfır Atıkla Büyüyor” projesi hayata geçirildi. Projeye, 35 bin çocuk katıldı. Sınırları zorlayan çocuklar geri dönüşümden 13 bin 350 eser üretti. Yine, atıklardan bin 250 kıyafet yapıp sergiledi. Bir yandan çocuklarla birlikte sıfır atık ve geri dönüşüm süreci titizlikle yürütürken, diğer yandan evlerde, iş yerlerinde ve şehrin her noktasında geri dönüşüm küçük bir kartopu ile başladı, bir çığ gibi büyüdü.

Şehrin dört bir yanına millet bahçeleri açıldı

2024 yılında toplamda 60 bin 325 konuta, 50 bin öğrenciye ve 400 işletmeye sıfır atık bilgilendirmesi yapıldı. Çevre bilincini çok daha güçlü hale getirmek ve yeşil alan sevgisini artırmak adına Başakşehir Millet Bahçesi, Hoşdere Millet Bahçesi, Kayaşehir Millet Bahçesi, Ayazma Millet Bahçesi, Altınşehir Millet Bahçesi, Çam ve Sakura Millet Bahçesi, Sular Vadisi ve Bahçeşehir Gölet’in de yer alığı yüzbinlerce metrekare büyüklüğündeki yeşil alanlar Başakşehirlilerin hizmetine açıldı. Güvercintepe Millet Bahçesi’nde de sona yaklaşıldı.

216 bin ağacın kesilmesinin önüne geçildi

Yapılan çalışmalar kapsamında 12 bin 756 ton kağıt atık toplanarak 216 bin 859 ağacın kesilmesinin önüne geçildi. Günde, 100 ton geri dönüşebilir atık malzeme toplanmaya başlandı. 52 ton atık lastik geri dönüşüme kazandırıldı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, sıfır atık alanındaki tüm kriterlerini yerine getiren kurumlara verdiği, ilçe geneli “Sıfır Atık Belgesi”ni alan İstanbul’daki ilk ilçe belediyesi oldu.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI