BALIKÇILAR İSTEDİ BAŞKAN GENÇ YAPTI

BALIKÇILAR İSTEDİ BAŞKAN GENÇ YAPTI
 Tarih: 31-08-2023 08:19:41   Güncelleme: 31-08-2023 08:22:41
BALIKÇILAR İSTEDİ BAŞKAN GENÇ YAPTI

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bir seçim vaadini daha yerine getirdi. Sarıyer’de balıkçılığın en yoğun şekilde icra edildiği Rumeli Feneri mahallesi bugün yapılan açılış ile “Rumeli Feneri Su Ürünleri Kooperatifi Balık Satış Yeri ve Balıkçı Lokali”ne kavuştu. Kooperatiften gelen talep üzerine limana bir de soğuk hava deposu yapıldı.

Uzun zamandır atıl durumda olan bina Sarıyer Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenerek “Su Ürünleri Kooperatifi Balık Satış Yeri ve Balıkçı Lokali” olarak Sarıyerli balıkçıların ve halkın hizmetine sunuldu. Taze balıkların tüketiciye direkt olarak ulaştırılacağı bu merkezle beraber Rumeli Feneri mahallesinde balıkçılığın daha da canlanması planlanıyor. Açılış törenine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra Rumeli Feneri Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yaşar Sert, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Saadet Karakulak, Muhtarlar, Meclis Üyeleri ve çok sayıda Sarıyerli balıkçı da katıldı. Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından temsili bir mezatın da yapıldığı törende katılımcılara balık ekmek ikramında bulunuldu. Önceden belirlenmiş bir programı nedeniyle açılışa katılamayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “güzel çalışmalarınız için şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki programlarımızda bir arada olabilmek ümidiyle sizleri ve tüm davetlileri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” ifadelerinin yer aldığı bir mesaj gönderdi.

“BALIKÇIYI VE TÜKETİCİYİ KORUMALIYIZ”

“Bugün 30 Ağustos Zafer bayramı, ben konuşmama başlamadan önce başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bizleri bugünlere getiren atalarımızı saygı ve minnetle anmak istiyorum” diyen Sarıyer Belediyes Başkanı Şükrü Genç konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “İçinde bulunduğumuz her yerin şartları ne olursa olsun kıymetini bilmek zorundayız. Hepimizin ayrı sorumluluk alanları var. Bu sorumluluk alanlarında herkes eğer kendi sorumluluğunu yerine getirirse samimi bir şekilde her şey çok daha müthiş boyutlara gelir. Türkiye'nin üç tarafı denizle kaplı. Bu kadar denizle kaplı, bu kadar akarsuyun, göletinin olduğu bir yerde balıkla beslenen insan sayısına bakıldığında oranların bu kadar düşük olmasında birilerinin hatası var. Bunda hepimizin de hatası var. Balıkçıyı da korumak zorundayız. Tüketiciyi, yani balık yiyen sayısını da arttırıp onları da korumak zorundayız. En başta da bunlardan iyi sonuç alabilmek için denizlerimizi, sularımızı korumalıyız. Ellerimizi kenetlemek zorundayız. Dönem olarak zor bir dönem. Bu dönemi de atlatmak zorundayız. Yarın başlayacak balık mevsiminin bereketli olmasını, tüm balıkçı dostlarımıza Allah'tan kaza bela olmadan tamamlamalarını diliyorum.”

“YENİ SEZON HERKESE BEREKETLİ OLSUN”

“Bir şeylere ulaşmak için biraz sabretmek lazım” diyerek konuşmasına başlayan Rumeli Feneri Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yaşar Sert sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz bu imkanı bize sağladığı için burada başkanımızın emeği çok büyük. Lokalimizi hep beraber, birbirimize saygı duyarak kollayacağız. Yapılan her şeye saygı duymak lazım. 2024 balıkçılık av sezonunun tüm balıkçılarımıza hayırlı, uğurlu, bereketli olmasını temenni ediyorum. Bugün 30 Ağustos bu önemli günde açılışımızın olması mutluluk verici. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.”

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ BALIKÇIYI DESTEKLEYEN BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR

Rumeli Feneri Su Ürünleri Kooperatifi Balık Satış Yeri ve Balıkçı Lokali’nin açılışına katılan, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Saadet Karakulak; böyle önemli bir merkezin balıkçılara ve Sarıyerlilere kazandırılmasını çok önemli bulduğunu ifade etti. Karakulak yaptığı konuşmada şu başlıklara değindi: “Balık satışının daha hijyenik koşullarda yapılması ve lokalden de balıkçıların yararlanması açısından burayı çok kıymetli buluyorum. Balıkçılıkta balığı korumanın önemli olduğu konusunda hemfikiriz. Balıkçılık sorunlarını dinleyen, çözüm konusuna kafa yoran ve küçük ölçekli balıkçılarımızı her daim destekleyen Belediye Başkanımız Şükrü Genç’e çok teşekkür ediyorum. Balıkçılık sezonunun tüm camiaya bereketli olmasını diliyorum. Umarım her şey hepimiz için güzel olur.”

“BALIKÇILARIN SORUNLARI TESPİT EDİLİYOR”

Sarıyer Belediyesi Balıkçılık ve Su Ürünleri Birim Sorumlusu Dr. İrem Köse Reis; “Birimimizi kurduğumuz günden beri düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz balıkçılık çalıştayları ile balıkçılarımızın sorunlarını tespit edip ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde olduk” dedi. Dr. İrem Köse Reis konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Düzenli olarak ülkemiz su ürünleri kooperatifleri ve balıkçılık ile uğraşan, dernek ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz. Su ürünleriyle ilgili eğitim veren üniversitelerle akademik iş birliği protokollerimiz mevcut. Ve balıkçılık alanında sürdürülebilir projeler hakkında destek sağlamaktayız. Balıkçılarımıza yönelik birçok konuda eğitimler, konferanslar, çalıştaylar gerçekleştirdik. Ülkemizde küçük düzeyde olan balık tüketim miktarımızı arttırmak amacıyla ilçemiz okullarında eğitim gören, yaklaşık dört bin öğrenciye bu alanda eğitimler verdik. Okullarda öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarımız devam etmekte. Sektörümüze olan katkılarımız gelen talep ve yönlendirmelerle yine devam edecektir.”

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI