BTP lideri Hüseyin Baş'tan Varank'a utanmaz cevabı...

BTP lideri Hüseyin Baş'tan Varank'a utanmaz cevabı...
 Tarih: 22-07-2023 15:34:19
BTP lideri Hüseyin Baş'tan Varank'a utanmaz cevabı...

BTP lideri Hüseyin Baş'tan Varank'a utanmaz cevabı...

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Yalova’da parti teşkilatıyla bir araya geldi.
BTP Yalova İl Başkanı Yüksel Durak’ın ev sahipliğinde düzenlenen programda konuşan BTP lideri partisinin yerel seçim stratejisi üzerine açıklamalar yaptı.
Tüm seçim bölgelerinde adaylarının olacağını ifade eden Hüseyin Baş gündeme dair önemli açıklamalarda da bulundu.
”Çok kritik bir dönemeçteyiz, adeta bölünmeyle karşı karşıyayız arkadaşlar” diyen BTP lideri, “2010 yılında Türkiye’de bir anayasa referandumu yapıldı. Bu referandumla birlikte Türkiye’de hukuku, yargıyı iktidarın eline teslime ettiler. Akabinde 2017 yılında Türkiye’de bir referandum daha yapıldı ve Türkiye’nin yönetim biçimini, yönetim sistemini tek bir adama emanet ettiler” dedi.

“Sorun anayasada değil anayasaya uymayan siyasetçide”

Bu değerlendirmesinin ardından yeni anayasa tartışmalarına değinen Hüseyin Baş şunları söyledi, “Şimdi yeni bir anayasa değişikliği diyorlar. Türkiye'de anayasa maddeleriyle ilgili hiçbir sorun yok. Türkiye’deki sorun anayasaya siyasetin uymaması.  Mesela anayasamız "Din eğitimini devlet verir" diyor. Bunu niye yazmışlar anayasaya? Türkiye, geçmişten o kadar şerbetli bir ülke ki; din eğitimini eğer siz birilerinin eline bırakırsanız  o artık İslam olmaktan çıkıyor, Ahmet'in dini, Mehmet'in dini oluyor. Buna karşılık anayasada, “Din eğitimini devlet verir" yazılmış. Bu maddede mahsurlu gördüğün herhangi bir şey var mı? Yok! Peki bu madde bugün bu ülkede uygulanıyor mu? Hayır. Demek ki, ülkemizdeki sorun, anayasa maddeleri değil. Sorun bu maddelere siyasetin, hükümetin, iktidarın uymaması”

“Türkiye üniter yapısını kaybetmekle karşı karşıya”
 
“Biz Yalova’dan bir çağrı yapıyoruz bütün siyasilere;  anayasaya gelin, anayasanın limanına gelin, anayasayı hazmedin” diyen BTP lideri, “Bakın böyle yaparsanız ülkenin hiçbir sorunu kalmayacak. Bir ülke yeni anayasa yapamaz mı? Yapabilir. Bir ülkenin anayasası değişmez mi? Değişebilir. Bunu kutsal metinlerle karıştırmayın. Bu insan yapımı bir şey. Bu anayasayı da biz yaptık; yenisini de yapabiliriz. Ancak yeni bir anayasa yapmaktaki maksadınız ne? Sorguladığımız mesele budur. Türkiye üniter yapısını kaybetmekle karşı karşıya. Türkiye her anlamda birliğini, beraberliğini muhafaza etmekten her geçen gün uzaklaşıyor. Dolayısıyla Bağımsız Türkiye Partililere düşen Türkiye'deki birliği, beraberliği ve kardeşliği tesis etmektir” ifadelerini kullandı.


‘Utanılacak şey vatanın ve milletin malını peşkeş çekmektir’

AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ın kendisini hedef alan sözlerine de cevap veren Hüseyin Baş, “Geçenlerde eski bir bakan, - nasıl bakan olmuş o da tartışmalı-  kendisi benim de hemşerim olur, Mustafa Varank sosyal medyadan bana sataşmış. Bana, 'utanmaz' demiş. Utanılması gereken bir iş yapıyormuşum! Neden? Babam parti genel başkanıymış, ben ondan parti almışım! Utanılacak şey, babasının genel başkanlık yaptığı partide genel başkanlık yapmak değildir. Utanılacak şey, vatanın ve milletin malını çarçur etmektir, devletin malını başkalarına, yabancıya, yandaşa peşkeş çekmektir. Utanması gereken insanlar onlardır. Bizim utanacak hiçbir şeyimiz yok” dedi.

“Sorun bir değil bin ama çözüm de bin değil bir”

Türkiye’de sorunların bir değil bin olduğunu söyleyen BTP lideri şöyle devam etti, “Güzel ülkemizde görüyorum ki, sorun bir değil bin. Bir tarafta hayvancılık sorun, bir tarafta çiftçilik sorun, bir tarafta sanayi sorun, diğer bir tarafta tekstil sorun, diğer bir tarafta esnaf sorun... Ülkenin her tarafında eğitim sorun. Sorun bir değil bin ama çözüm de bin değil bir. Aklı başında, vatanperver, başkası tarafından güdülmeyen, başka hiçbir hesabı olmayan, samimiyetle vatanı, milleti ve devleti için mücadele eden herhangi bir kadro bu ülkedeki bütün sorunları çözer. Bu herhangi bir kadro tanımına uyan Türkiye'de kaç tane kadro var? Bir tane kadro var, o da BTP kadrolarıdır. Sorun bin, çözüm de bir ve bunu biz çözeriz”

“Faizi indirmek de, yükseltmek de caiz. Bu olsa olsa 'caiz lobisi' olur”

Merkez Bankası’nın faiz artırmasını da değerlendiren Hüseyin Baş, “Seçimden önce ‘Nas var, ayet var’ diyerek vatandaşımızı manipüle eden, kandıran, her türlü limana istediği an demirleten iktidar en son ayeti, nası faiz indirmede bırakmışken şimdi faizi yükselttiler. Öyle bir ülke olduk ki faizi indirmek de caiz, faizi yükseltmek de caiz! Dedim ki, bu olsa olsa 'caiz lobisi' olur. Daha önce 'vaiz lobisi' dedim. Biliyorsunuz bir de eski niyeyse... Eski Ayasofya vaizi, hiç güncel Ayasofya vaizi görmüyoruz. Bir vaizler ülkeyi bu hale getirdi bir de bu caizler lobisi. İnşallah bu lobilerden de ülkemizi bir biz arındıracağız” dedi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI