Edremit Belediyesi, uçkunla mücadelede seferberlik başlattı

Edremit Belediyesi, yaz mevsimi öncesinde uçkunla mücadelede büyük bir seferberlik başlattı. Belediye Başkanı Mehmet Ertaş'ın göreve başladıktan sonra ilk talimatlarından olan mücadele kapsamında, şehrin çeşitli bölgelerinde yoğunlaşan uçkun ve diğer zararlıların üremesini engellemek için kararlı bir şekilde çalışıyor.
 Tarih: 05-04-2024 21:01:17
Edremit Belediyesi, uçkunla mücadelede seferberlik başlattı

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş göreve başladıktan sonra ilk olarak kabristanlıkların bakımı, şehrin temiz tutulması ve sinekle mücadele konusunda ekiplere talimat verdi. Başkan Ertaş’ın talimatı sonrasında uçkunlarla mücadelenin etkili bir şekilde yürütülmesi için sahada çalışmalarını hızlandıran ekipler, özellikle su birikintisi potansiyeli taşıyan alanlarda larva ilaçlaması yapıyor. Sazlıklar, yoğun otluk bölgeler ve çöp konteynerleri gibi potansiyel üreme alanları öncelikli olarak ilaçlanıyor.

Belediye yetkilileri, vatandaşların da bu mücadeleye destek olmalarını ve evlerinin yakınında su birikintileri oluşturmamalarını önemle vurguluyor. Balkonlarda, bahçelerde veya evlerin önünde bulunan su birikintilerinin düzenli olarak temizlenmesi ve değiştirilmesi gerektiği belirtiliyor.

 

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, “Edremitlimizin her alanda yaşanabilir bir kent olması, temiz bir çevre,  temiz bir kent ve en önemlisi vatandaşlarımızın sağlığı ve konforu için çalışmalara hızlı bir şekilde devam edeceğiz” dedi. 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Edremit Belediyesi Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI