Yeni Parti Sultangazi Kurucu İlçe Başkan Yardımcısı Ergin Elmas, Türk sinemasının unutulmaz ismi Tarık Akan’ı aramızdan ayrılışının 10. yılında saygı ve özlemle andı.
Türk sinemasının önemli sanatçılarından Tarık Akan, vefatının 10. yılında sevenleri ve sanat dünyası tarafından anılıyor.
Yeni Parti Sultangazi Kurucu İlçe Başkan Yardımcısı Ergin Elmas, Tarık Akan’ın vefat yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. Elmas, mesajında usta sanatçının Türk sinemasındaki yerinin yanı sıra Cumhuriyet değerlerine bağlılığına ve kamuoyundaki duruşuna vurgu yaptı.
Ergin Elmas mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Türk sinemasının unutulmaz ismi, Cumhuriyet sevdalısı Tarık Akan’ı aramızdan ayrılışının 10. yılında saygı ve özlemle anıyorum. Duruşun, mücadelen ve Cumhuriyet’e bağlılığın unutulmayacak. Sevgi, saygı ve özlemle…”
Yeşilçam’ın önemli oyuncuları arasında yer alan Tarık Akan, uzun sanat kariyeri boyunca çok sayıda filmde rol aldı. Farklı karakterleri başarıyla canlandıran Akan, Türk sinemasının hafızalarda yer eden isimlerinden biri oldu.
Ergin Elmas’ın yayımladığı mesaj, Tarık Akan’ın vefatının 10. yılında usta sanatçıya duyulan saygı ve özlemi dile getirdi.