Bulut, Türkiye’nin en parlak gençlerinin, en iyi okullara başarıyla girme hakkını elde etmiş olmasına rağmen, düşünceleri nedeniyle düşman ilan edilip katledildiğini vurguladı. “Bunu yapmak için emir kulu, insanlığa düşman olmak lazım. Darbeciler, emperyalizmin emir kulları olarak tarihe geçtiler.” dedi.
Bulut, bir diğer utanç sayfası olarak Gazi Mahallesi Katliamına dikkat çekti. “22 kişinin katledildiği saldırıda sadece 2 polis göstermelik olarak yargılandı. Dava güvenlik bahanesiyle İstanbul dışına alınarak halkın tepkisi kırıldı, zamana yayılarak katliamın üstü kapatıldı.”
Katliamda kızını kaybeden Cemal Poyraz’ın sözlerini hatırlatan Bulut, devletin derinliklerinden işlenen suçların faillerinin hiçbir şekilde açığa çıkarılmadığını belirtti.
Bulut, darbeler ve katliamların hangi amaçla yapılırsa yapılsın, halka ve insanlığa karşı işlenen suçlar olduğunu vurguladı. “Sosyalistler, solcular, demokratlar her zaman demokrasiyi, insan haklarını, özgürlüğü, eşitliği, barışı ve kardeşliği savunmuştur. Halkı için katledilenler ise ölümsüzdür.” dedi.