KA.DER Genel Başkanı Yeşim Akpolat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile bir araya gelerek kadınların yerel yönetimlerde ve karar alma mekanizmalarında daha güçlü şekilde temsil edilmesi için yürütülen çalışmaları değerlendirdi.
Ziyarette, yerel yönetimlerde kadınların karar alma süreçlerine katılımının artırılması, genç kadınların siyasete hazırlanması ve eşitlikçi politika üretiminin kurumsallaştırılması konularında hazırlanan öneriler paylaşıldı. Kadınların siyasette daha etkin rol almasının demokratik sistemin güçlenmesi açısından hayati öneme sahip olduğu vurgulandı.
KA.DER Genel Başkanı Yeşim Akpolat, eşit temsile ilişkin yaptığı değerlendirmede şu mesajı verdi:
“Eşit temsil bir tercih değil, demokratik bir zorunluluktur. Yerelden güçlenen kadın temsili, demokrasiyi güçlendirir.”
Görüşmede, kadınların siyasette karşılaştığı yapısal engeller, çözüm önerileri ve yerel yönetimlerin bu süreçte üstlenebileceği sorumluluklar da ele alındı. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin yalnızca bir sosyal politika alanı değil, aynı zamanda demokratik yönetimin temel unsuru olduğu ifade edildi.
KA.DER, kadınların siyasi hayatta eşit ve etkin şekilde yer alabilmesi için savunuculuk faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceğini belirtti.