BAKMER AİLE SÖYLEŞİLERİ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Başakşehirli kadınların ilgiyle takip ettiği Aile Söyleşileri’nin yeni sezondaki ilk programına yazar Günay Bayburtlu Kesler konuk oldu. Kesler, keyifli söyleşisinde travmaya neden olaylarda sabır konusu ele aldı.
 Tarih: 06-10-2023 12:58:21
BAKMER AİLE SÖYLEŞİLERİ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER) tarafından düzenlenen ve Başakşehirli kadınların severek takip ettiği Aile Söyleşileri, yeni sezona doludizgin başladı. Aile hayatı, maneviyat, evlilik gibi konuların ele alındığı programa yazar Günay Bayburtlu Kesler konuk oldu. Emin Saraç Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve Başakşehirli kadınların yoğun ilgi gösterdiği programda yazar Kesler, tramvatik olaylarla baş edebilmede sabır konusunu işledi. Büyük bir dikkatle yazar Kesler’i dinleyen kadınlar, söyleşiden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

“Sabır göstermek dünyanın en zor işidir”

Travmanın onarılması gerektiğini dile getiren yazar Günay Bayburtlu Kesler, “İnsan hayatında üzüntü, keder, sıkıntı gibi durumların yaşanılması kaçınılmazdır. Travma için, bir şeyin ana yapısının bozulmasına sebebiyet verecek şey ya da alınan darbe diyebiliriz. Travmada ‘zaman her şeyin ilacıdır’ sözü geçerli değildir. Eğer onarılmazsa insana bir ömür eşlik edebilecek zararlar bırakabilir. Travma durumunda insanın en doğru sabrı gösterebilmesi, dünyanın en zor işidir. Hz. Peygamber kötü bir olay karşısında ilk çarpma anında gösterilen sabırdan bahseder. İşte o sabırdır.” diye konuştu.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI