İBB TRAFİK SORUNUNA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİYOR

İBB TRAFİK SORUNUNA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİYOR
 Tarih: 12-08-2023 11:41:53
İBB TRAFİK SORUNUNA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİYOR

“PARK ET DEVAM ET” UYGULAMASI BAŞLIYOR

İBB, İstanbul'un trafik yükünü hafifletmek için kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda kent merkezlerinde, özel araçlı yolculukları azaltmak amacıyla "Park Et, Devam Et" sistemi hayata geçiriliyor. İlk uygulama; tarihi, kültürel ve turistik bir bölge olma özelliği taşıyan Tarihi Yarımada’da gerçekleştirilecek…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından çalışmalarına başlanan “İstanbul Geneli Park Et Devam Et Sistemi” uygulaması 12 Ağustos Cumartesi itibariyle başladı.

İLK UYGULAMA TARİHİ YARIMADA’DA

Trafik yoğunluğunu ve özel araç kullanımını azaltmak, toplu taşıma kullanımını teşvik etmek, modern ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri sunmak amacıyla ilk uygulama; Tarihi Yarımada’da gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda, Yenikapı Etkinlik Alanında yer alan ve İBB’ye bağlı İSPARK A.Ş. tarafından işletilen otopark alanından başlayarak Tarihi Yarımada’nın merkezine kadar ulaşımı sağlayacak bir ring otobüs hattı (PD1) hizmet verecek. 

ALTERNATİF ULAŞIM İMKANI

Söz konusu hat üzerinde Yenikapı, Laleli, Nişanca, Beyazıt-Kapalıçarşı durakları bulunuyor. Bölgeye ulaşmak isteyen esnaf ve ticari işletmelerin müşterileri başta olmak üzere Beyazıt-Kapalıçarşı bölgesine araçla gitmek isteyen herkes için alternatif bir ulaşım imkanı sağlanıyor.

Uygulama ile Yenikapı Otopark Alanında otopark ücretini İstanbulkart ile ödeyen araç sahipleri PD1 ring hattından ücretsiz yararlanacak.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI