İBB, TÜM BİRİMLERİYLE RAMAZAN BAYRAMINA HAZIR

İBB, TÜM BİRİMLERİYLE RAMAZAN BAYRAMINA HAZIR
 Tarih: 09-04-2024 17:17:33
İBB, TÜM BİRİMLERİYLE RAMAZAN BAYRAMINA HAZIR

İBB, TÜM BİRİMLERİYLE RAMAZAN BAYRAMINA HAZIR

BAYRAM SÜRESİNCE İBB BÜNYESİNDEKİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI ÜCRETSİZ OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramına hazır. Bayramda İBB ekipleri sahada olacak. Kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri, bayram süresince İBB’nin işlettiği toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),  İstanbulluların Ramazan Bayramını rahat ve güvenli geçirebilmesi için önlemlerini aldı. 10-11-12 Nisan Ramazan Bayramı süresince, kişiselleştirilmiş İstanbulkartlılara, İBB’ye bağlı toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. İETT, Ramazan Bayramı'nda gerçekleşebilecek olası yoğunluklara karşı ek araçları göreve dahil edecek.

SEFERLER CUMARTESİ TARİFESİNE GÖRE YAPILACAK

Metro İstanbul’da bayram boyunca seferler cumartesi tarifesine göre yapılacak. Seferler, bayramın 1'inci ve 2'nci günü 06.00 - 00.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

GECE METRO UYGULAMASI OLACAK HATLAR

12 Nisan Cuma günü ise, M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı, M1B Yenikapı-Kirazlı/Bağcılar, M2 Yenikapı-Hacıosman, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı, M5 Üsküdar-Samandıra, M6 Levent-Boğaziçi Ü./Hisarüstü ve M7 Yıldız-Mahmutbey metro hatlarında Gece Metrosu uygulaması hizmet verecek.

Bayram boyunca hatlarda günlük 2 bin 200’ü aşkın işletme, güvenlik ve temizlik çalışanları, olası arızalara müdahale etmek üzere ise günlük 176 teknik personel görev yapacak.

ŞEHİR HATLARI DA HAZIR

Ramazan Bayramı boyunca Şehir Hatları sefer tarifesinde yer alan Pazar / Resmi Tatil günleri tarifesi uygulanacak. İBB Deniz Taksiler 7/24 hizmet vermeye devam edecek. Ayrıca bayram boyunca vapurlarla Kuzguncuk İskelesi, Moda İskelesi, Kadıköy İskelesi, Beşiktaş İskelesi ve Çubuklu Arabalı Vapur İskeleleri'nde yer alan Vapur Kafeleri hizmette olacak. Şehir Hatları’nda, Arife günü ve bayram boyunca toplam 2 bin 831 personel görev yapacak.

ZABITA, İSKİ EKİPLERİ VE İSTANBUL İTFAİYESİ 7/24 GÖREVİNİN BAŞINDA OLACAK

İstanbulluların huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmesi için İBB Zabıta Dairesi Başkanlığı, İSKİ arıza ve İstanbul İtfaiye ekipleri bayram tatili boyunca 7/24 görevlerinin başında, kesintisiz hizmete devam edecek.

BUSFORUS SEFERDE OLACAK

İki kıtayı bir yolculukta birleştiren BUSFORUS, bayram süresince sabah 10.00 ve akşam 17.00 arasında her saat başı seferlerini gerçekleştirmeye devam edecek.

SINIRSIZ İBB WİFİ

İstanbullular, İstanbul Senin uygulaması üzerinden her noktada ulaşılabilen ücretsiz ve güvenli İBB Wi-Fi hizmetini Ramazan Bayramı ve sonrasında da sınırsız olarak kullanabilecek. Ayrıca hizmetlerin aksamaması için nöbetçi personeller ile teknik hizmetler sağlanacak.

 

SPOR TESİSLERİ BAYRAMIN 3. GÜNÜ AÇIK

Spor İstanbul’a bağlı tesisler, 10-11 Nisan bayramın 1 ve 2’nci günü kapalı olacak.Spor İstanbul tesisleri, bayramın 3'üncü günü 12 Nisan itibarıyla tüm branşlarda normal çalışma düzenine dönecek.

RAMAZAN BAYRAMI İSTANBUL LALESİ İLE RENKLENECEK

İBB Park Bahçeler ve Yeşil Alanlara Daire Başkanlığı, bayramı süresince İstanbul genelinde yaklaşık 80 milyon metrekare alanda, 966 personel ve 143 araç ile sahada olacak. İstanbul’un parkları, bahçeleri, yürüyüş yolları, yaşam vadileri, koruları, mesire alanları, sahil hatları, orta ve yan refüjleri gibi alanlarda İstanbullulara aktif kullanım sunmak amacıyla temizlik, bakım, yeşil alanların sulama işlemleri, çim alanların biçimi ve çöplerin nakli gibi çalışmaları yürütecek.

İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl Nisan ayında düzenlenen Lale Bayramı, 1-30 Nisan tarihleri arasında Emirgan Korusu, Gülhane Korusu, Sultanahmet Meydanı, Göztepe 60. Yıl Parkı ve Hıdiv Korusu’nda gerçekleşecek.

SAĞLIK HİZMETLERİ AKSAMAYACAK

İBB Evde Sağlık Birimi, Arife günü dahil olmak üzere Bayram boyunca saha hizmetini kesintisiz sunacak.

Edirnekapı Evde Sağlık Hizmetleri, Güzeltepe Evde Sağlık Hizmetleri, Esenyurt Evde Sağlık Hizmetleri'nde her birimde bir hemşire ve bir destek personeli planlanarak, toplam altı personel ve üç araç şeklinde üç ekip saha çalışmasını sürdürecek.

Üsküdar Evde Sağlık Hizmetleri ve Kartal Evde Sağlık Hizmetleri'nde her birimde bir hemşire ve bir destek personeli, toplam dört personel ve iki araç şeklinde, ikişer ekip saha çalışmalarında yer alacak.Arife günü ve Ramazan Bayramı süresince, Evde Sağlık Hizmetleri, Avrupa ve Anadolu Yakası olarak toplamda beş sağlık ekibi, 10 personel ve beş araçla sahada aktif görev alacak.

DARÜLACEZEDE BAYRAM ETKİNLİĞİ

10 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 14:30’dan itibaren Darülaceze sakinleri ve çalışanlarının katılımıyla Kayışdağı Yerleşkesi içerisinde açık havada bayramlaşma programı gerçekleştirilecek. Program kapsamında ikram, canlı müzik dinletisi yapılacak, Darülacezeli’nin yaş almış sakinlerinin bayramları kutlanacak. Her birine bayram hediyesi takdim edilecek.

CAMİLERDE VE KABRİSTANLARDA BAYRAM HAZIRLIĞI

İBB İşletmeler Müdürlüğü, 3 mobil araç ve 6 personeli ile Sultanahmet Camii, Eyüp Sultan Camii, Ayasofya-i Kebîr Câmiinde bayram namazı sonrası çorba ve sandviç ikramında bulunacak. Edirnekapı Şehitliği’nde de çorba ve sandviç ikramı olacak.

İBB Ekipleri bayram ziyaretleri için mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmalarını tamamladı. Ayrıca Arife gününden itibaren ziyaretçilere bayram boyunca lokum ikram edilecek.

İBB ekipleri, mezarlık ve cami çevrelerinde yıkama ve temizlik hizmetlerini de tamamladı. Anadolu yakasında 30 adet mezarlık ve 40 adet cami çevresi, Avrupa yakasında ise 50 adet mezarlık ve 45 adet cami çevresinde yıkama, süpürme faaliyetleri tamamlandı.

EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ’NDE AİLE BAYRAMLAŞMASI

İBB, Şehit Yakınları ve Gazilerle İlişkiler Şube Müdürlüğü’ne ait tüm birimlerin desteği ile Edirnekapı Şehitliği’nde Arife günü ile bayramın 1’inci gün Kara Şehitliği, Hava Şehitliği, Polis Şehitliği ve 15 Temmuz Şehitliğine gelenlere lokum, karanfil, Türk Bayrağı, çocukları ile gelen ailelere ise oyuncak hediye edecek.

Bayramın 2’nci günü Eyüpsultan, Bayrampaşa, Sancaktepe, Üsküdar ilçelerinde ev ziyaretleri yapılacak. Şehit yakınlarının bayramları kutlanacak.

BAYRAMLAR ÇOCUKLARLA GÜZEL 

İBB Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından bayramda Sarıyer, Fatih ve Kadıköy'de çocuklara yönelik çeşitli atölye çalışmaları düzenlenecek.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI