15. Çamcı Güz etkinliği yapıldı

15. Çamcı Güz etkinliği yapıldı
 Tarih: 11-08-2023 19:06:26
15. Çamcı Güz etkinliği yapıldı

Edremit’in Çamcı Mahallesi’nde 15. Geleneksel Güz Etkinliği gerçekleştirildi. Tahtacı Türkmen kültürünün anlatıldığı etkinlikte sanatçı Erdal Erzincan türküleri ile geceye renk kattı.

 

Edremit ilçesine bağlı Tahtacı Türkmenleri’nin yaşadığı Çamcı kırsal Mahallesi’nde 15. Geleneksel Güz Etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. ADD Edremit Şubesi’nin destek verdiği etkinlikte Çamcı Muhtarı Çetin Kurt, ADD Edremit Şube başkanı Ali Onur Deliloğlu ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan birer konuşma yaptı.

 

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan yaptığı konuşmada, “Sevgili dostlar, sevgili konuklar Atatürk sevdalıları, hoş geldiniz, sefa getirdiniz. On beşincisi düzenlenen bu etkinliği çok anlamlı bulduğumu ifade etmeliyim. Yıllardır bu Türkmen kültürünü yaşamak, yaşatmak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli katkılar sağladığını düşünüyorum. Ve gelecek kuşaklara aktarma adına derken de hepinizin bildiği gibi sürekli katılıyorsunuz. Hep gençler tarafından düzenlendi. Bugün muhtarımız o günlerde genç bir arkadaşımızdı. Çamcı Gençliği önderliğinde hep bu güz etkinliklerini gerçekleştirdi. Aynı şeyi Hacı Arslanlar'da da görürsünüz. Orada da Hıdırellez Şenlikleri, Hacı Arslanlar Gençliği tarafından yapılmaktadır. Bizim Türkmenlerin en yüksek, en vazgeçilmez değeri Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kadınıyla, erkeğiyle genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla yediden yetmişe Atatürkçüdürler. Sanki doğan çocuk Atatürkçü olarak doğar. Genetiklerine kadar Mustafa Kemal Atatürkçüdürler. Ve bu anlamlı etkinliğe Sayın Atatürkçü Düşünce Derneği Edremit Şube Başkanımız Sayın mesai arkadaşım Onur Deliloğlu bu gerçeği gördüğü için bu toplumun ne kadar Mustafa Kemal Atatürk sevdalısı olduğunu bildiği için 23 Nisan'ı Mehmetalan köyünde Mayıs’ta Hıdırellez'de Hacı Arslanlar'da ve güzle bugün de Çamcı'da bu Atatürk sevdalısı toplumla bir araya gelip bu Atatürk sevdasını daha güçlendirip daha ilerilere taşımak adına kendisine teşekkür ediyorum.. Bu arada tabii ki konuklarımız var. Önemli bir sanatçıyı da burada misafir ediyoruz. Sevgili Erdal Erzincan'da değerli sanatçı arkadaşlarımız birazdan sabırsızlıkla onları da bekliyoruz. Onları da dinleyeceğiz. Kendilerine Çamcı köyü adına hoş geldiniz diyorum. Hoş geldiniz diyorum. Hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum” dedi.

 

Etkinlikte halk oyunları, ADD Korosu, yerel sanatçılar sahne alırken Geleneksel Türkmen Kıyafetleri ile Semah gösterisi yoğun ilgi gördü. Ardından sanatçı Erdal Erzincan sahne aldı. Erdal Erzincan, türküleri ve bağlaması ile geceye renk kattı. 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Edremit Belediyesi Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI