KÜÇÜKÇEKMECE, MASALİSTANBUL'U TÜRKÜLERLE HATAY'A UĞURLADI

KÜÇÜKÇEKMECE, MASALİSTANBUL'U TÜRKÜLERLE HATAY'A UĞURLADI
 Tarih: 12-06-2023 15:21:23
KÜÇÜKÇEKMECE, MASALİSTANBUL'U TÜRKÜLERLE HATAY'A UĞURLADI

'MASALİSTANBUL' HATAY'DA ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

Küçükçekmece Belediyesi’nin Seiba Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Merkezi ile birlikte 4.'sünü gerçekleştirdiği Masalİstanbul Festivali’nin kapanış programında, “Antakya Medeniyetler Korosu”nun muhteşem konseriyle Masal Kamyonu Hatay’a uğurlandı. 

5 gün boyunca Masal Anlatıcıları, Masal Bisikleti ve Masal Kamyonu,  IV. Masalİstanbul Festivali kapsamında Küçükçekmece’nin 9 farklı noktasında çeşitli etkinliklerle çocuklarla buluştu.

Antakya Medeniyetler Korosu’ndan unutulmaz konser

Göl Kenarı’nda gerçekleşen festivalin kapanış gecesinde ise şefliğini Yılmaz Özfırat’ın yaptığı Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. Küçükçekmecelilerin büyük ilgisiyle gerçekleşen konserde üç semavi din ve altı farklı mezhebe mensup koro üyeleri, her dilden ve yöreden söyledikleri şarkı ve türkülerle adeta seyirciyle kucaklaştı. Sanatseverler tarafından beğeniyle izlenen konserde Kahramanmaraş merkezli depremde yaşamını yitiren üyelerini de anan  koro, Şampiyon Melekler Takımı anısına “Mağusa Limanı” türküsünü seslendirerek, seyirciyi duygulandırdı.

‘Masalİstanbul’ Hatay’da çocuklarla buluşuyor

Konser sonunda Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, koroya teşekkür ederek, Masalİstanbul Festivalimiz kapsamında masal kamyonumuz Küçükçekmecemizin ardından Hatay’a doğru yola çıkıyor. Masal anlatıcılarımız orada depremden etkilenen çocuklarımızın bilişsel ve ruhsal dünyasına masallarla şifa dağıtacak. Etkinliğimize katılan, ilgi gösteren tüm seyircimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

IV.Masalİstanbul Festivali kapsamında, masal kamyonu ve masal bisikleti 12-13 Haziran tarihlerinde Hatay’ın Serinyol, Yeniçağ ve Aknehir Mahalleleri’nde çocuklar ve depremden etkilenen vatandaşlarla buluşacak. 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Belediye Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI