Kartal Belediyesi’nden Atık Yağ Karşılığında Alışveriş Kartı

Kartal Belediyesi’nden Atık Yağ Karşılığında Alışveriş Kartı
 Tarih: 28-07-2023 22:54:55
Kartal Belediyesi’nden Atık Yağ Karşılığında Alışveriş Kartı

Kartal’da sıfır atık bilincini yerleştirmek amacıyla projeler düzenleyen Kartal Belediyesi İklim  Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün girişimi ile Kartal’da muhtarlıklarda toplanan atık yağ karşılığında alışveriş kartı verilmesi uygulaması başlatıldı.

1 litre atık yağın 1 milyon litre içme suyunu kirlettiği gerçeğinden hareket ederek atık yağın toplandığı noktalardan biri olan muhtarlıklara yönelik bir proje gerçekleştirildi.

Vatandaşların pet şişeler veya cam şişeler içinde getirdiği atık yağların toplandığı noktalardan biri olan Çavuşoğlu Mahallesi Muhtarlığında muhtar Arif Koç’a içinde bir miktar para bulunan alışveriş kartı teslim edildi.

Toplanan atık yağların karşılığı olarak verilen ve muhtarlığa başvuran ihtiyaç sahipleri için harcanabilecek alışveriş kartını görevliler muhtar Koç’a teslim ederek mahalle sakinlerinin getirdiği atık yağları teslim aldılar.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Kartal Belediyesi İklim  Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dilek Kars, Bitkisel atık yağların yüksek oranda toplanması için evlere ve işyerlerine bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirterek, işyerleriyle Bitkisel Atık Yağ Sözleşmesi yapıldığını söyledi.

Atık yağ toplanma noktalarının tüm muhtarlıklar, okullar, Kartal Belediyesi Organik Çadır ve belediye hizmet binaları olduğunu belirten Kars, bitkisel atık yağların evlerden pet veya cam şişeler içinde teslim alındığını, işyerlerine ise atık yağ bidonu verilerek dolduğunda teslim alındığını söyledi.

564210 Litre Atık Yağ Toplandı

Toplama noktalarına ulaşamayan vatandaşların adreslerinden Alo Çevre Hattını aramaları durumunda bitkisel atık yağların; lisanslı toplama araçlarıyla toplandığını kaydeden Dr. Dilek Kars, “1 litre atık yağ bir milyon litre suyu kirletiyor. Biz Kartal Belediyesi olarak 4,5 yılda 564210 litre atık yağ toplayarak 564210000000 litre suyun kirlenmesini engelledik.

Bu projede muhtarlarımıza alışveriş kartı veriyoruz. Kartlara her, 1 litre atık yağ karşılığında 15 lira puan yüklüyoruz. Böylece mahallelerdeki atık yağların toplanmasını sağlıyor, market alışverişi ile de esnafın kazanmasını sağlıyoruz” dedi.

Etiketler
  HABER GALERİ
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Kartal Belediyesi Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI