ÖZGÜR ÇELİK: “ANAYASAL DÜZENE KARŞI BU KALKIŞMA HAREKETİNİ İSTANBUL’DA ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü İstanbul Adliyesi önündeydi: Anayasal düzene karşı kalkışmayı sokak sokak anlatacağız
 Tarih: 29-11-2023 17:15:15
ÖZGÜR ÇELİK: “ANAYASAL DÜZENE KARŞI BU KALKIŞMA HAREKETİNİ İSTANBUL’DA ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde 81 il örgütüyle eşzamanlı ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Adalet Nöbeti’nin sonlandırılarak yeni bir eylem planının açıklandığı ve çok sayıda demokratik kitle örgütü ile sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eylemde açıklamayı yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik “Cumhuriyet Halk Partisi'ni sokaklarda, meydanlarda daha çok göreceksiniz. Susmadan, usanmadan, korkmadan sokaklarda, meydanlarda haykıracağız” dedi. 

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin TİP Milletvekili Can Atalay ile ilgili hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla başlayan ve anayasayal düzene müdahale olarak adlandırılan sürece karşı CHP İstanbul İl Başkanlığı 81 İl örgütüyle eşzamanlı olarak basın açıklaması düzenledi. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde sağanak yağmura rağmen yapılan ve çok sayıda demokratik kitle örgütü ile sivil toplum kurumunun destek verdiği basın açıklamasını CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik okudu. 
ÇELİK, DİYARBAKIR’DA KATLEDİLEN TAHİR ELÇİ’Yİ ANDI
Çelik yağmura, olumsuz hava koşullarına rağmen bu büyük katılım ile kendileriyle dayanışan, anayasal düzeni savunan, hukuk devletine sahip çıkan partililere, kurumlara ve yurttaşlara teşekkür etti.  Çelik, açıklamaya başlamadan önce 28 Kasım 2015 tarihinde katledilen Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi de andı.  
“GEZİ DİRENİŞİ DEMOKRATİK TEPKİDİR” 
Çelik’in okuduğu açıklamada Gezi Direnişi’ne atıf yapılarak şöyle dendi: 
“Gezi Direnişi demokratik tepkidir. Gezi direnişi kent rantı ile iktidarını palazlandıranlara hayır demektir. Gezi direnişi, özgürlükleri savunmaktır. Gezi Direnişi kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz diye haykırmaktır.” 
“Buradan Can Atalay'a ve Gezi tutuklularına seslenmek istiyorum. Asla yalnız değilsiniz. Biz yanınızdayız. İstanbul ve Türkiye halkı yanınızda” ifadelerinin yer aldığı açıklamayı okuyan Çelik, şöyle devam etti: 
“Gezi'den terör, darbe teşebbüsü çıkartmaya çalışanların amacı Gezi'nin arkasındaki özgürlük, eşitlik, adalet, karşı çıkma fikirlerini yargılamaktır. Asıl mahkum etmek istedikleri bu fikirlerdir. Yirmi bir yıllık iktidarlarına rağmen özgürlük, adalet, eşitlik, insanca yaşam fikrini susturamadıkları için, mahkum edemedikleri için halen bu kini taşıyorlar.” 
“BİZİM FİKİRLERİMİZ, SİYASAL İKTİDARDA OLMASA DA VİCDANLARDA İKTİDARDADIR”
Çelik’in okuduğu açıklamada “Bizim fikirlerimiz, siyasal iktidarda olmasa da vicdanlarda, akıllarda, iktidardadır” ifadeleri yer alırken, devamında şöyle dendi:   
“Adalet fikrimiz haksızlığa uğrayıp, adalet diye haykıranların vicdanlarında iktidardadır. Özgürlük fikrimiz, üniversitesine kayyum atanmasına karşı çıkan üniversite öğrencilerimizin vicdanında iktidardadır. Sosyal devlet fikrimiz, çocuğunu istediğini alamayan annelerin, babaların vicdanlarında, iktidardadır. Eşitlik fikrimiz, şiddete uğrayan kadınların vicdanlarında iktidardadır. İnsanca, hakça bir düzen fikrimiz boşuna mı olduk diyen mimar, mühendis ve öğretmenlerimizin vicdanında iktidardadır.” 
“ANAYASAL DÜZENE KARŞI KALKIŞMA HAREKETİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Çelik “Emin olun gün gelecek, devran dönecek, fikirlerimiz, yönetimde iktidar olacaktır.” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:  “İşte o güne kadar dayanışmayı büyüteceğiz. Daha çok haykıracağız. Sesimizi hep birlikte daha gür çıkartacağız. Gün gelecek direnenler kazanacak.”
Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM üyeleri hakkında yaptığı suç duyurusunun ardından CHP tarafından başlatılan eylemleri hatırlatan Çelik, açıklamanın devamında şunları söyledi:
 “11 Kasım'da Sirkeci Posthanesi önünde Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı ve üyelerine anayasa kitapçığını postayla gönderdik. 3 Kasım’da burada Çağlayan Adliyesi'nde bir basın açıklamasıyla adalet nöbeti başlattık. Bugünse Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak yağmura rağmen, çamura rağmen bir basın açıklaması gerçekleştiriyoruz. Anayasal düzene karşı kalkışma hareketine izin vermeyeceğimizi anayasal düzeni, hukukun üstünlüğünü savunduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.” 
“AKP’NİN TÜRKİYE İÇİN DÜŞÜNDÜĞÜ ANAYASA, DAHA FAZLA ADALETSİZLİK DEMEK”
Açıklamada AKP’nin Türkiye için düşündüğü anayasa için şu ifadeler kullanıldı: “AKP'nin Türkiye için düşündüğü anayasanın özeti şudur: Daha fazla yoksulluk getirmek istiyorlar. Daha fazla adaletsizlik getirmek istiyorlar. Daha fazla baskı getirmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz.” 

“ANAYASAL DÜZENE KARŞI KALKIŞMAYI SOKAK SOKAK ANLATACAĞIZ”

Yargıtay’ın Hatay Milletvekili Can Atalay kararını uygulamamasına atıf yapılarak verilen kararın anayasal düzene karşı bir kalkışma olduğu belirtilerek bu kalkışmaya karşı hangi adımların atılacağı şu sözlerle topluma duyuruldu:
“Bu kalkışma hareketini, mahalle mahalle, sokak sokak anlatacağız. Hukuk devletiyle, yoksulluk arasındaki ilişkiyi anlatacağız. Adalet ile kişi başına düşen milli geliri arasındaki ilişkiyi anlatacağız. Hatay Milletvekili Can Atalay'ın seçilme hakkının nasıl gasp edildiğini anlatacağız. Anayasa Mahkemesi kararının tanınmamasının nelere sebep olacağını anlatacağız. Bu kararın Türkiye'ye Orta Çağ karanlığına sürükleme adımı olduğunu sokak sokak anlatacağız. İstanbul'un hem sokaklarında hem meydanlarında bunları anlatırken, konuşurken ve  tartışırken daha çok göreceksiniz bizi. Cumhuriyet Halk Partisi'ni sokaklarda, meydanlarda daha çok göreceksiniz. Susmadan, usanmadan, korkmadan sokaklarda, meydanlarda haykıracağız.”
“BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Açıklamanın sonunda Türkiye’nin hukukun üstünlüğü endeksinde 173 ülke arasında 148. sırada olduğuna dikkat çekilerek “Yargı iktidarın hesaplaşma alanına dönmüş durumda. Katilleri serbest bırakan, konuşanı hapse atan bu düzeni değiştireceğiz. Bu tabloyu değiştireceğiz. Önce yerel seçimi kazanacağız. Sonra genel seçimi kazanacağız. Bunu hep birlikte kazanacağız. Mutlaka başaracağız” dendi. 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI