Hızır ayının manevi atmosferinde düzenlenen etkinlikte vatandaşlara Hızır Şiri (Babuko) ikram edilirken, dualar edildi ve toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekildi. Programa katılan Sultangazi Sivaslılar Derneği Başkanı Cihan Baş, bu tür organizasyonların kültürel değerlerin yaşatılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Başkan Cihan Baş, ev sahipliği dolayısıyla Sivas Zara Büyükköy Derneği Başkanı Ahmet Gürlevik’e teşekkür ederek, “Hızır ayı vesilesiyle düzenlenen bu anlamlı programda hemşehrilerimizle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduk. Geleneklerimizi yaşatan ve birlik ruhumuzu pekiştiren bu güzel organizasyon için Sayın Ahmet Gürlevik ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.
Sivaslı hemşehri derneklerinin Sultangazi’de önemli bir dayanışma örneği sergilediğini belirten katılımcılar, bu tür etkinliklerin toplumsal bağları güçlendirdiğini vurguladı.
Gerçekleştirilen program, yapılan ikramların ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.