Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort

ÜSKÜDAR’DA YAZMA SANATI İCAZET SERGİSİ AÇILIYOR

ÜSKÜDAR’DA YAZMA SANATI İCAZET SERGİSİ AÇILIYOR
 Tarih: 24-02-2026 15:57:58
ÜSKÜDAR’DA YAZMA SANATI İCAZET SERGİSİ AÇILIYOR

Yazma sanatının 36 yıllık ustası Veliye Martı rehberliğinde, 9 yıllık emeğin ürünü olan “Yazma Tutan Eller İcazet Sergisi” Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

 

Üsküdar Belediyesi, geleneksel sanatların yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Yazma sanatının usta isimlerinden Veliye Martı’nın rehberliğinde, usta-çırak geleneği içerisinde 9 yıl boyunca sabır ve emekle hazırlanan eserler, “Yazma Tutan Eller İcazet Sergisi” ile görücüye çıkıyor.

 

İstanbul ve Üsküdar’ın kadim motiflerinden ilham alan sergide; kalem işi, kalıp-kalem ve kalıp baskı teknikleriyle hazırlanan özgün eserler yer alıyor. Her bir çalışma, geleneğin izini süren ellerin sabrını ve sanatın zamana meydan okuyan gücünü yansıtıyor.

 

İcazet sergisi, bir sanat yolculuğunun tamamlanışı ve ustanın onayıyla mühürlenen emeğin taçlanışı niteliği taşıyor. Sergide; Buket Atacan, Dilek Us, Fatma Dinç, Mihrican Şahi, Nurgül Türkmen, Sekine Dinç, Selma Yakut Gülcan, Senem Boz ve Sevim Bora’nın eserleri sanatseverlerle buluşacak.

 

Sergi, 25 Şubat 2026 Çarşamba günü saat 15.00’te Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek açılış töreniyle kapılarını açacak. Ziyaretçiler, sergiyi her gün 09.00–17.00 saatleri arasında gezebilecek.

Ayrıntılı bilgi için Üsküdar Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarını takip edebilir veya “uskudar.bel.tr” adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Bülten Haberleri Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI