DURSUN BULUT
  28-04-2024 23:33:00

HİNDİSTAN'DA SEÇİM!

Seçim 19 Nisan'da başladı. Tam 44 gün sürecek. CHP bu seçimler için gözlemci gönderdi mi, bilmiyoruz? Ancak izlemeye değer bir seçim. Çünkü seçimde 900 milyonun üzerinde seçmen oy kullanacak.
CHP iki açıdan izlemeli, birincisi; Yeni Delhi eyaletinin muhalif lideri tutuklu dolayısıyla bize benzeyen bir ülke ve Gandi'den sağcı bir diktatörün yönettiği bir ülke haline gelmiş durumda. İkincisi; 900 milyon seçmen oy kullanıyor ve 44 gün sürüyor o nedenlerle izlenmesi gereken bir ülke.
Basında çıkan bilgilere baktığımızda Hindistan'ın aşırı sağcıları temsil eden Mondi'nin, tekrar seçimleri kazanacağı yönünde. Hindistan 1 milyar 425 milyon nüfusuyla Dünya'nın 2'inci büyük ülkesi. Gayri safi hasılası yaklaşık 2.7 trilyon Dolar. Dünya'nın 6'ıncı büyük ekonomisine sahip bir ülke. 1990'lı yıllarda yoksullukla mücadelede örnek bir ülkeyken, 2014 yılından itibaren gelir dengeleri bozulan bir ülke halinde. Halkın büyük bir bölümü yoksulluk ve sefalet içinde. Türkiye seçmeni, son yerel seçimde birbirine birçok konuda benzeyen merkezi iktidara kırmızı kart gösterdi, bakalım Hindistan seçmeni aşırı sağcı Mondi'ye kırmızı kartı gösterebilecek mi?
  Bu yazı 23 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI