DURSUN BULUT
  15-02-2024 22:05:00

TÜM İKAZLARA RAĞMEN TARTIŞMALAR 20 BELKİ 24 ŞUBATA KADAR SÜRECEK!

Nihayet geçtiğimiz Pazar günü, belediye başkanları İstanbul atamaları bitti. Ancak belediye meclis atamaları 20 Şubat'a kadar sürecek. Tabii ki, atamaların sancısıda sürecek. Bu sınav iyi verilmedi. Örneğin: Sürece ilişkin verilen sözlere rağmen, ön seçimlerin belediye başkanları açısından yok denecek sayıdaki yerlerde yapılması bir hataydı. Atamalarda ki, nepotik yaklaşımlar ise başka bir hataydı. Ancak biz parti emekçileri özümüzü hiçbir dönem yitirmedik. Bugünde partimiz için, elimizden ne geliyorsa onu yapmaya devam ediyoruz. Parti emekçilerinin can hıraş bir şekilde yükü omuzlamasının kıymeti çok bilinmiyor olunmasına rağmen, biz uyaran ve de yapıcı önerileri yapmaya da devam edeceğiz. Dilerim bu hatalar CHP'ne ve de ülkemize fatura olarak dönmez.
1980'lerden itibaren başlayan neo liberal sistem Dünya'yı başka bir noktaya taşımıştı. Bu sistemin temel karekteri; çalışanlara boğaz tokluğu ücret vermek, sermayenin karlarına takla attırmaktı. Sistemin bu anlayışa evrilmesiyle sermaye sahipleri düzenin tehlikeye girmemesi için zaten yetersiz olan demokraside uzaklaşarak, otokratik yönetimler çoğalmaya başlamıştı. Evrilmeleri, Batı Avrupa'nın önemli ülkelerinin radikal sağa yönelmesi, sosyal demokrat partilerin sağa kayması ya da radikal sağın güçlenmesi ve bizim gibi ülkelerde ise totaliter rejimlere kayması şeklinde özetleyebiliriz..
40 yılı aşkın süredir yaşadıklarımız bu anlayışın bir eserdir. Ancak tüm sol kimlikler bu gerçeğin henüz farkında değil. Sosyal demokratlar, sosyalistler, aydınlar, demokratlar kendi mekanlarını koruma yarışında. Ülke totaliter rejime kaymış özellikle CHP parti içi demokrasiyi yok sayarak, kendi içinde koltuk anlayışını öne çıkararak, nepotik anlayışla atamalar gerçekleştirerek sürecin önemini yeterince kavramış değildir. Umarım, halk esas tehlikeyi bize öğretir, demokrasiye sahip çıkar, AKP'ye ders vererek ülkenin uçuruma gitmesini önler, ve de demokratların, solun dağınıklılığının getireceği ortamın, ezilen çimleri olmamıza izin vermez!
  Bu yazı 1347 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI