DURSUN BULUT
  08-03-2024 15:31:00

SLOGANLARIN DİLİ:

SLOGANLARIN DİLİ:
NE EZEN NE EZİLEN,
İNSANCA HAKÇA BİR DÜZEN!
TOPRAK İŞLEYENİN SU KULLANANIN!
1973 Sloganlarımız. Tamamı derinliği olan, sınıfsal mücadeleyi, demokrasiyi hedefleyen, yoksul sınıf ve tabakaları önceleyen sloganlardı. CHP'yi 1973 genel ve 1974 yerel seçimlerinde birinci yapmıştı. Tabii ki, slogan tek başına iktidar yapmaz ama slogan, strateji ile uyumlu olunca halk tarafından kabul görüyor.
LİMON GİBİ SIKILMAYIN!
1987 Sloganımız. Merkezi hükümetin aynen bugünkü iktidarın yaptığı gibi, yoksul insanları ezmesine karşı üretilmiş bir slogandı.
SÜPÜRÜN GİTSİNLER!
1989 Yerel Yonetimler için geliştirilen slogandır. ANAP'ın eli kolu baglı belediyeler
Bu sloganların hepsinin bir anlamı ve derinlikleri vardı. Sınıfsal mücadeleyi, demokrasiyi, içerirlerdi. Bir avuç sermayederin temsilcilerinin yaptıkları talanlara karşı, dur demeyi içinde barındırıyordu. Özellikle adil davranmayan, ayrım yapan o günkü merkezi hükumetin eli kolu bağlı belediyeler laflarına karşı üretilmişti..
İSTANBUL 'UN ÖTEKİ YÜZÜ!
SHP'nin 1989 İstanbul sloganıydı. Yoksul insanların hedef kitle olarak seçildiği ve savunulduğu bir slogandı. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'deki yerel yönetimlerin çoğunluğu kazanılmıştı.
SANDIKTA GÜLLER AÇACAK!
SHP'nin 1991 sloganı. Avrupa'da atılsaydı, bir anlamı olurdu. Fakat Türkiye'deki seçmenlerin önemli kesiminin, gülün Sosyal Demokratların sembolü olduğundan yeterince bilgileri yoktu ve hâlâ yoktur. Öne sürülen bu sloganın 2 yıl öncesi yerel seçimlerde iktidar olan SHP'yi, iyi ifade etmediği ortadaydı. Ayrıca yerel yönetimlerdeki yönetsel hatalar, yolsuzluk dedikoduları, sınıfsal mücadeleden uzak stratejiler partimiz SHP'yi hırpalamış ve partimiz 28 Ekim 1991 erken seçimlerinde ancak 3'üncü parti olabilmişti. Bu yenilgi 1991 iktidarın kuçük ortağı olunca perdelenmiş, derslerle çıkarılamayınca yenilgiler birbirini izlemişti.
EKMEK İÇİN EKMELETTİN!
2015 Cumhurbaşkanlığı sloganımızdı. Sloganların en faciası. Aday gökten zembille geldiği icin, sloganıda ancsk bu olurdu. Tabii ki, sonuçta beklenendi.
SANA SÖZ!
MİLLET İÇİN GELİYORUZ!
GELİYOR GELMEKTE OLAN!
Anlamsız, hedef kitlesiz sloganlar. Suya sabuna dokunmama üzerine oturtulmuş bir strateji. Sonucu belli bir slogan.
İŞİMİZ GÜCÜMÜZ TÜRKİYE!
Nereye çekerseniz oraya giden bir anlamı var. İdealizm, dava adamlığı gibi bir anlam çağrıştırsada, ağırlığı ve derinliği olmayan bir slogan gibi duruyor. Henüz halk tarafından karsılığı tam bulmuş değil. Umarım iyi yorumlanır ve karsılığı olur.
  Bu yazı 948 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI