DURSUN BULUT
  04-06-2024 20:15:00

SER VERİP SIR VERMEYEN "SOLCU ÖĞRENCİ"!

SER VERİP SIR VERMEYEN "SOLCU ÖĞRENCİ"!
İz bırakmak her insana nasip olmaz. İbrahim Kaypakkaya iz bırakan insanlardandır. Daha 20 yaşlarındayken öğrenci gençliği üzerinde etkisi olan 68 kuşağının liderlerinden biridir.
Düşman bellendi tıpkı Mahir, Deniz gibi. 1973'de Tunceli'de yakalandı. Diyarbakir'a götürulürken yalın ayak kar üzerinde götürüldü. Ayakları soğuktan yanmıştı. Acil tedavi edilmesi gerekiyordu. Cuntacılar tedavi yerine, prangayla ranzaya bağladılar.
Aylarca işkence gördü. Ama ser verdi sır vermedi. Son nefesine kadar direndi. İbrahim Kaypakkaya'nın cesedinin kendisine teslim edilmesini babası Ali Kaypakkaya şöyle anlatıyor; “Oğlumun cenazesini aldım. Taşıması için bir hamal tuttum, ücreti 5 liraydı. Hamal sordu; ‘Bu nedir amca?’ ‘Oğlum’ dedim, ‘Solcu, öğrenci. İşkencede öldürüldü.’ Hamal ağladı, parayı da almadı. ‘Kalsın’ dedi.”
Bu nasıl bir vicdandır, ölüye dahi saygı yok. Devlet, kendi öz evlatlarına düşman edilmiş. Devleti yönetenler ölümden zevk alır hale gelmişler. Deniz'i, Mahir'i, Ibrahim'i ve daha binlerce genci katledenler bilsinler ki, düşüncesi için canını feda edenler halklarının gönlünde yaşamaya devam ediyorlar. Çünkü onlar halkların kardeşliğinde yanaydılar. Onlar Barışı, demokrasiyi, özgürlükleri, kardeşliği savunuyorlardı. Onların tamamı anti emperyalistlerdi. Işıklar içinde yatsınlar.
  Bu yazı 2964 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI